Kedimin Kalbine Ve Akciğerine Emboli Attı

Trifane
Trifane

12042 Puan

Merhabalar... 2 yaşına girecek olan bir kedim var. Erkek kısır Scottish. 2 gündür hareketlerinde az da olsa yavaşlama ve sürekli yatma gözlemledim. Fakat maması ve suyu yemesi içmesi normaldi. Tuvalete de girip çıkıyordu. Dün akşam en son mama ve suyunu yedi. Tuvalete gitti. Tüm gece benimleydi. Genel olarak zaten bebekliğinden bu yana çok hareketli bir cocuk değil. bu sabah 5 gibi boylu boyunca yattığını ve hapşırık gibi öksürmeye çalıştığını gordum ve kliniğe goturdum. Nefes alıp verirken zorlanıyordu. Yoğun bakıma alındı ve oksijen verilmeye baslandı yaklaşık 5 -6 saattir. Vücut ısısı düşmüş. 33 dereceye. Az önce klinikten geldim. Canlı ultrasonda gorduk ki hem kalbe hem de akciğere emboli atmış. Kan pıhtısı. Yapabilecek pek bişey yok dediler. Hiç mi bişey yok dedim. Cocuk bacaklarının uzerine kalkabiliyor fakat güçlükle nefes alıyor. Muayene yani ultrasonda zorlandı nefes almakta. Yogun bakımda yapabşlersek damar yolu acmaya calıscagız dediler. öylece bekliyorum... Lütfen konuyla ilgili bilgisi olan yahut deneyimleyen arkadaslardan rica ediyorum tecrubelerini paylaşsınlar...

5 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11431

Çok üzücü. Sabırlar diliyorum.

Trifane
Trifane

12042

Çocuğumu kaybettim...

Trifane
Trifane

12042

Çok sağolun. Hoplayıp zıplayan çocuğum bir anda elimden kayıp gitti..

mervedoganay
mervedoganay

11076

Ahh ahhh nasıl ani bir acı bu. Hangi ildesiniz diye bakacakken kaybetmişsiniz. Çok zor. Sabır diliyorum. Umarım hiç canı yanmamıştır. Siz onun anılarındasınız, o da sizin anılarınızda artık :( Başınız sağ olsun.

cat_expert
cat_expert

12742

Çok üzüldüm başınız sağolsun.


Kedilerde aşırı kan pıhtılaşması (DIC) ve buna bağlı emboli atması nadir görülen bir durumdur altında yatan bir hastalık olma ihtimali yüksektir ve genetik olarak da anne babadan gelme ihtimali de vardır. Kalp yetmezliği, kalp kurdu, karaciğer rahatsızlıkları, kanser, pankreas rahatsızlıkları buna neden olabilir fakat bu durumlarda çok daha önceden belirtileri olmalıydı, anlık bir durum olması kedinin yaşadığı bir travma veya zehirlenme kaynaklı olabilir.


Kedi sahiplenirken mutlaka secereye dikkat edilmelidir, kedinize ne kadar iyi bakarsanız bakın genetik rahatsızlıklar üzücü sonuçlar doğurabiliyor.


Siz gerekeni yapmışsınız, klinik de yoğun bakıma alarak gerekli prosedürü uygulamış ama maalesef kedilerde nadir görülen bu durumun kesin bir tedavisi bulunmuyor ve iyileşme ihtimali maalesef çok düşük.


Başınız sağolsun tekrar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR