Merhabalar... 2 yaşına girecek olan bir kedim var. Erkek kısır Scottish. 2 gündür hareketlerinde az da olsa yavaşlama ve sürekli yatma gözlemledim. Fakat maması ve suyu yemesi içmesi normaldi. Tuvalete de girip çıkıyordu. Dün akşam en son mama ve suyunu yedi. Tuvalete gitti. Tüm gece benimleydi. Genel olarak zaten bebekliğinden bu yana çok hareketli bir cocuk değil. bu sabah 5 gibi boylu boyunca yattığını ve hapşırık gibi öksürmeye çalıştığını gordum ve kliniğe goturdum. Nefes alıp verirken zorlanıyordu. Yoğun bakıma alındı ve oksijen verilmeye baslandı yaklaşık 5 -6 saattir. Vücut ısısı düşmüş. 33 dereceye. Az önce klinikten geldim. Canlı ultrasonda gorduk ki hem kalbe hem de akciğere emboli atmış. Kan pıhtısı. Yapabilecek pek bişey yok dediler. Hiç mi bişey yok dedim. Cocuk bacaklarının uzerine kalkabiliyor fakat güçlükle nefes alıyor. Muayene yani ultrasonda zorlandı nefes almakta. Yogun bakımda yapabşlersek damar yolu acmaya calıscagız dediler. öylece bekliyorum... Lütfen konuyla ilgili bilgisi olan yahut deneyimleyen arkadaslardan rica ediyorum tecrubelerini paylaşsınlar...
Çok üzücü. Sabırlar diliyorum.
Ahh ahhh nasıl ani bir acı bu. Hangi ildesiniz diye bakacakken kaybetmişsiniz. Çok zor. Sabır diliyorum. Umarım hiç canı yanmamıştır. Siz onun anılarındasınız, o da sizin anılarınızda artık :( Başınız sağ olsun.
Çok üzüldüm başınız sağolsun.
Kedilerde aşırı kan pıhtılaşması (DIC) ve buna bağlı emboli atması nadir görülen bir durumdur altında yatan bir hastalık olma ihtimali yüksektir ve genetik olarak da anne babadan gelme ihtimali de vardır. Kalp yetmezliği, kalp kurdu, karaciğer rahatsızlıkları, kanser, pankreas rahatsızlıkları buna neden olabilir fakat bu durumlarda çok daha önceden belirtileri olmalıydı, anlık bir durum olması kedinin yaşadığı bir travma veya zehirlenme kaynaklı olabilir.
Kedi sahiplenirken mutlaka secereye dikkat edilmelidir, kedinize ne kadar iyi bakarsanız bakın genetik rahatsızlıklar üzücü sonuçlar doğurabiliyor.
Siz gerekeni yapmışsınız, klinik de yoğun bakıma alarak gerekli prosedürü uygulamış ama maalesef kedilerde nadir görülen bu durumun kesin bir tedavisi bulunmuyor ve iyileşme ihtimali maalesef çok düşük.
Başınız sağolsun tekrar.
herkese güzel dilekleri icin teşekkür ederim. Koyulan teşhis HCM. Yani doğuştan kalp yetmezliği. İşin enteresanı bu cocuk, 2 yaşındaydı. Kısırlastırıldı, bundan daha birkaç ay önce tüy kesimi yapıldı. Yani kısırlaştırma öncesi bir dizi tahlil röntgen hemogram alındı. HCM hastası illaki bunlardan birinde çıkmaz mıydı? Neye göre anestezi verildi bu çocuğa? Bana gazlı anestezi olduğu söylendi. Yani ben neye inanacgımı bilemiyorum. Yüksekten düşmedi, atlamadı zıplamadı. Bebekliğinden bu yana Hills kullandık ara sıra N&D kullandık. Aylardır kendime gelemiyorum. Çok üzgünüm...
Genetiği yüzünden, bu cinslerde genetik kalp rahatsızlığı çok görülüyor. Kalp rahatsızlıklarının belirlenmesi için biliyorsunuzdur ekokardiyografi gerekiyor, kısırlaştırmadan önce baktıklarını sanmıyorum. Baktılarsa da orada belli olmama ihtimali var mı bilmiyorum açıkçası. Başınız sağolsun. Ben de yakın zaman olarak son üç ay içinde önce 4 yaşındaki en sevdiğim kedi oğlumu sonra 9 yaşındaki hem kardeşim hem oğlum gibi gördüğüm kedimi kaybettiğim için acınızı çok iyi anlıyorum. Allah sabır versin.
Çocuğumu kaybettim...
Çok sağolun. Hoplayıp zıplayan çocuğum bir anda elimden kayıp gitti..
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor