Kedide Mantar Nasıl Geçer

azesw
azesw

684 Puan

merhaba. kedim bir hastalık geçirdi bu süreçte veterinerde kaldı ve aldığımda mantar olduğunu öğrendim. ilk başta kafasında küçücük dökülme vardı sonrasında dökülme çok arttı. veterinerin verdiği spreyi günde 3 kez kullanıyorum ama dökülmeler devam ediyor. lütfen bildiğiniz başka bir yöntem varsa söyler misiniz?


2 CEVAP

somnium
somnium

12640

merhaba. benim kedimde de strese bağlı mantar oluşmuştu. bu süreç anlattıkları kadar zor ve meşaketli değil, tabii yapılması gerekenleri yerine getirirseniz. ketoral şampuan ve krem alın eczaneden.ve bir de yakalık, uzun olanlar değil ama! pofuduk olanlardan. yakalığı takın. önce dr animal ile o bölgeyi dezenfekte edin pamukla, eldivenle de ketoral kremi sürün masaj yaparak. 15 dakika kalsın öyle, sonrası yakalığı çıkarabilirsiniz. 2 günde bir ketoral şampuanla masaj yapın, durulayın. önce su ile ıslatın pamukla. son şampuanı eldivenle sürün, masaj yaparak. 1 dakika bekletin, sonra yanınızdaki su kasesine pamukları batırarak durulayın. ilk seferde kuruttuğunu fark edeceksiniz. ek olarak kesinlikle bağışıklık güçlendirici kullanmanız gerekiyor. biz vetomune kullandık. ve proplan somonlu deri ve tüy sağlığı için olan mamasına geçtik, somon yağı da destekçimiz oldu. evi sadece ilk 2 hafta 3 günde bir olmak kaydıyla sirkeli su ile sildim, sonrasında araştırma yaparak mantar sporlarının sadece nemde ve suda yaşadığını öğrendim. ve sadece iyi çeken bir süpürge ile çekmeye başladım evi. ve bir kere de top kekik kaynatıp, kedimin tüylerini güzelce taradım. bu sayede 1 ayda mantarı biz yendik. umarım siz de yenersiniz :) ve son bir şey! tavuklu gıdalardan bu süreçte uzak kalın, mantarı daha çok tetikliyor.


dipnot: ketoral kremi, günde 3-4 defa sürmeniz gerekiyor.

somnium
somnium

12640


  • olarak bizim kedimize proplan somonlu yaramadı. kepeklenme oldu. bunun yerine bozita hassas deri ve tüyler için olan somonlu mamasına geçmenizi öneririm. bozita, proplandan kat kat kaliteli bir mama ayrıca.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 153 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR