Kedimde İştahsızlık Var Neden Olabilir?

Arkadaşlar merhabalar önemli bir sorum olacak. Ben bir öğrenciyim. Bir sokak kedisi var kapıda beslediğim, yaklaşık 1 küsür yaşlarında. Ben harçlıklarımdan para biriktirdim geçen çarşambaya kısırlaştırma için randevusu vardı. Salı sabah kustu ama kusması bir daha tekrarlamadı. Normalde çok iştahlı olan bu kedi o gün iştahsızlanıp hiçbir şey yemeyince randevusunu cuma gününe aldırdım. Çarşamba, perşembe iştahsızlık devam etti ama hiç yememek yerine az az yiyordu. Cuma başarılı bir şekilde kısırlaştırıldı o gün hiçbir şey yemedi ki normal olabilir o gün yememesi. Ama cumartesi sabah da bir şey yemedi, cumartesi günü saat 2 gibi kısırlaştırıldığı için ağrı kesici ateş düşürücü antibiyotik enjeksiyon oldu. O gün eve gelince biraz daha yedi. Bugün pazar son enjeksiyonlarını oldu ve bugün yine iştahsızlık devam ediyor az az yiyor. Su tüketiminde bir sıkıntı yok onu da belirteyim. Öyle aşırı bir halsizlik de yok çocukta. Dediğim gibi kusmuyor da. Ama normalden çok az yiyor. Kakası normaldi ama bugün sabahki ve akşam 6 civarı yaptığı dışkısı cıvıktı. Bugünkü dışkı ve geçen salı olan kusmuğunun fotoğrafını koyacağım. Korkmam gereken bir şey var mı? Yılbaşından sonra zam geleceğinden ve o fiyata kısırlaştırabilecek durumum olmadığından acele etmek zorunda kaldım. Ona bir şey olmasından çok korkuyorum arkadaşlar ne olur biri bir fikir versin, korkmam gereken bir durum var mı?


3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128423

Kusma yoksa ya şırınga ile az az sıkıp kendisi yutacak kadar besleyin ya da ağız kenarından parmağınızla açtırıp kolay yutabileceği boyutta yumuşak yiyecekleri işaret parmağınızla boğazına doğru ittirip ağzını hemen kapatarak yutmasını sağlayın ve yetersiz beslenme oluşmasını önleyin. İshal durumunda tavuk göğsü ve birlikte haşlanmış lapa pirinç kediler için önerilir. Şırıngaya uygun olması için sulu olacak şekilde robottan geçirmeli ve süzgeçle tanecikleri süzmelisiniz. İç parazit için bu zamana kadar bir şey almadıysa mutlaka iç parazit hapı yutturun. Kakasını da takip edin parazit düşecek mi diye. Gözden kaçsa bile 3 hafta sonra tekrar yutturun mutlaka. Sık kusma yoksa korkmayın ama ateş olmaması da önemli. Kulakları çok soğuk mu veya çok sıcak mı, koltuk altlarından fazla ısı geliyor mu diye kontrol edin veya veterinere ateşini ölçtürün. İlaç kulandığı içib bu güne kadar ateş görülmemiş olabilir, bundan sonra kontrol edilebilir. Antibiyotik kullandığı için probiyotik tüketmesi fayda sağlar. Kefir, özellikle keçi sütü kefiri bulabilirseniz içirebilirsiniz veya kediler için satılan probiyotiklerden alabilirsiniz ya da activia sade probiyotik yoğurt tüketebilir ama yoğurt en son tercih olmalı ishal durumunda. Ya basit bir viral enfeksiyon geçiriyor olabilir veya iç parazit yüzünden sorun yaşamıştır. Viral enfeksiyon riskine karşı b grubu vitamin desteği alması fayda sağlar. Sorun parazit değilse ben viral enfeksiyon durumunda kedilerime toz zencefil çayı yapıp şırınga ile içiriyorum ve boğazlarında falan ağrı varsa mikropları öldürdüğü için çok iyi geliyor, iştahları açılıyor. Kediler için zencefil faydalı ve güvenli kabul ediliyor. Şu sıralar kedilere bizdeki Covid-19 veya domuz gribi çok geçiyor. Öyle bir sorun yaşamış olabilir. Bizim tüm aile bireyleri grip tarzı belirti gösterdi ve evdeki tüm kedilerim de üstüne aynı belirtilerle rahatsızlandı. İştahsızlık, boğaz ağrısı ve ishal, dediğiniz gibi başlangıç belirtisi olarak kusma sık görülüyor.

Güncelleme: Kedim şu an iyi her şey normale döndü. İğneler bitince iştahı normale döndü. İshal ya da kusma durumu da yaşamıyoruz.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

çok sevindim😍

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR