Kedim Yoğurma Hareketini Hiç Yapmadı.

Hfter
Hfter

570 Puan

Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. Bundan 2 yıl kadar önce çatıda bir kedi bulmuştum tekir 3 renkli dişiydi. Çok akıllıydı evden atılmıştı büyük ihtimalle ya da kaçmıştı sahiplendim aşırı bir emme refleksi vardı eşyaları kumaşlari emerdi sürekli yoğurma hareketi yapardı. Sonrasında bunun yavrusu oldu yavrusu 1 aylıkken bu yavrusunu bıraktı sonrasında da öldü. Yavrusunu ben sahiplendim 1.5 yıldır bakıyorum. Erkek tekir bir kedi. Bunları anlatma sebebim şu hiçbir zaman yavruyken de şu anda da yoğurma hareketini hiç yapmadı daha önce beslediğim her kedide bu hareketi gördüm ama şu an ki kedim hiç yapmıyor aramızda güven bağı nerdeyse hiç yok bana güvenmiyor samimi davranmıyor yoğurma hareketini de hiç yapmıyor ya da sevgi belirtisi hiçbir davranış göstermiyor sebebi ne olabilir? Bu kötü bir şey mi merak ediyorum daha önce yaşamış olan var mı bu durumu?

6 CEVAP

Hilaly03
Hilaly03

900

Ben sebebini bilmiyorum ama benim de kedim var 4 aylık şu an ve beni sevdiğine eminim, bir kere bile ben de o hareketi yaptığını görmedim.. Bence güvensizliğinden değildir sadece alışkanlık meselesi.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Bazı kedilerin kanı yabani oluyor. Ne yaparsanız yapın alışmıyorlar. Bende de var bir tane, aşırı ilgiden çok şımarık ama asla öyle gelip yoğurma hareketi, mırlama falan yapmaz. Belki gelir arada kucağıma birkaç saniye nadir olarak durur. Şaşırırım gelince. Bizimkinin annesi de bizde, o sevgi pıtırcığı, bu babasına çekmiş demek ki. Tutup sevemezsin hiç, belki zorla birkaç saniye izin verir. Kardeşi var o hiç öyle değil, öz annesi gibiyim onun. Bu da beni bulamazsa çağırır ama çok uzak başka kedilerime göre. Normal yani, sizlik bir şey değil. Peki siz onun mamasını önüne doldurup gider misiniz? Eğer öyle yapıyorsanız sizin kedinin size hiç bağlanmama nedeni odur. Bizde çok kedi olduğu için iki öğün yediriyoruz mesela, her zaman öyle tıklım tıkış yiyecek düşmüyor. Bazen çok yedikleri de oluyor ama bu kedim seçici de olduğu için ekstra şeyler ister. Bazen başında beklemezsem onun payını da yerler. Mecburen benimle iletişime geçiyor, mama ver diye az da olsa sevimlilik yapıyor. O yüzden büyük ihtimalle bizimki bir tık daha yakındır bana. Sizinki size muhtaç kalıyor mu hiç? Anne ile bebeği arasındaki ilk aylardaki en büyük ilişki annenin bebeğin karnını doyurmasıdır mesela. Kedilerde bu neredeyse ömür boyu geçerli. Sabah kalktınız, mama kabını doldurmak yerine şöyle bir açlık belirtisi gösterene kadar bekleyin, baktınız mama kabına gidiyor falan mama istiyor, elinizle tek tek yedirin gerekirse. Kedi için sevgi dili budur. Hele ki o mama kabı her daim doluysa yabani bir kedinin sizle işi kalmaz.

Hfter
Hfter

570

Ben onunla gerçekten çok ilgiliyim evde tek kedi dışarı çıkıyor eve giriyor ödül mamaları vs oyuncakları her şeyi var ama bana karşı sevgisi yok :(

Baykusbey
Baykusbey

10439

3 yaşında kedim var bebekliğinden berli bakıyorum beni çok seviyo buna eminim evde bir tek bana bağlı şu bir kaç aya kadar kucağıma gelme falan yoktu benimle sarılıp uyur ama yoğurma hareketi yapmazdı bi hastalık atlattık birlikte o yüzden çok aşırı zaman geçirdik çok üstüne düştüm iyi hissetsin diye tedavi iyi gitmeye başladığında birden kucağıma çıkıp karnıma yoğurma hareketi yapmaya başladı şok olmuştum gerçekten 3 aydır her gün 3 4 kere gelip masaj yapıyo artık yani öncedende çok ilgiliydim ama neden şimdi yapmaya başladı anlam veremedim yani sizin kediniz yapmıyosa hiç yapmayacağı anlamına gelmiyor sevin bol bol herşey zamanla olur bence

skythecat
skythecat

682

Ben kedimi dört aylıkken sokaktan sahiplendim, üstümde uyur mırlar kendini sevdirir. Ama hiç yoğurma hareketi yapmadı. Araştırdığımda, bu hareketi yapan kedilerin genellikle sütten erken kesilen kedilerin hareketi olduğunu okumuştum. Benimki. herhalde sütünü tam aldı diye düşündüm. Bu hareketi bir de spesifik kumaşlarda yapmayı severler kedi. Yoğurma hareketi zaten annelerinden süt almak için kullandıkları hareket. Endişelenmenize gerek yok bence.


Size olan sevgisini arttırmak istiyorsanız, ödül mama vermeyi deneyin. Malt ya da sıvı mama varsa elinize sürün ve sizi yalasın. Bir de çok sık boğaz etmeden sevin. Aşırı sevgiden de kaçıyorlar.

kang14
kang14

3685

Ben 1 aylıkken buldum sokakta. Suan 7 aylık. Hiç bana yogurma hareketi yapmıyor.Ben de hiç görmediö yaptıgını.Ama çok sevdirir kendini sevecendir.Yabani değil.Bu yogurma hareketinim zaten sebebi belli değil.Tahmine göre insanlar ortaya sebep atıyor.Tek bilinen sey yogurma hareketini annesini emerken sütün sanırım gelmesi için anne karnına yaptıkları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR