Mantar (Bilgilendirme)

Cemalchief
Cemalchief

12176 Puan

Merhaba, öncelikle veteriner olmadığımı sadece bilgilendirme amaçlı bu yazıyı yazacağımı belirtmek isterim. Bu yöntemler her kedide işe yaramayabilir.
Son zamanlar çok fazla mantar post u görmeye başladım ve bende çok fazla mantardan çeken birisi olarak sizleri bilgilendirmek istedim.
Öncelikle her tüy dökülmesi mantar değildir. Egzema ve ya alerjide olabilir bu konuda teshis cok önemli. Veterinere göturdugunuzde wood lambası ile bakabilir ama sanırım her mantar wood lambası ile belli olmuyor bu nedenle mikroskop ile teshis isteyebilirsiniz.
Mantar teshisi koyuldu ne yapmanız lazim?
Kesinlikle kediyi sevgiden mahrum bırakmayın korku ile en önemlisi bu, banada bulaştı 1 defa eşimede 3 defa. Bu tamamen kisinin bagisikligi ile alakali bir durum bagisikliginiz guclu ise sorun yok bulasmaz. Ve el hijyeninize dikkat etmelisiniz bu surede
2. Durum kedinizin bagisikligini arttirin nasil mi
-Ozellikle kaliteli mama. Benim burada tercihim Virbac Dermatology maması oldu çok iyi mamadır ve 2 paket kullanınca asıl kedimdeki sorun cozuldu.
-Vitamin takviyeleri= burada veterinere danışarak ilerlemesiniz. Ben vetoskin oneririm cild için
-Probiyotik,prebiyotik takviyeleri ben 1 paket prolan probiyotik ve 7 paket viyo immune kullandim ve faydasi oldugunu dusunuyorum.
-Ek olarak mantar bağısiklik dustugunde ve baskilandiginda yasanan durumdur. Bu nedenle kedinizin bagisikligini etkileyen altında baska hastalik var mı önemli olan bunuda tespit etmenix ve onceliklr o hastaligi yenmeniz olacaktir. Mesela benim kedim hep az mama yiyor ve dis eti iltihabi vardi bu nedenle bagisikligi dusuktu.
-Ecosin gercekten 2 dozda ise yarayan bir durum veterinere danisarak dogru kullsnim ile ilerleyebilirsiniz. Sunu belirteyom kedinizin bagisikligi dusukse ne kadar ilac ecosin vs yapsanix gecmesi cok zor olacaktır.
-aşı. Burada aşı sadece 1 mantara etkili ve aşı yaptirmadan önce mutlaka mantarın türünü tespit etmeli veteriner kafasina gore aşı kesinlikle vurmamalı.
Iyi forumlar

1 CEVAP

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9158

Verimli bir bilgilendirme olmuş elinize sağlık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR