Tüy Sorunu

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kedim aşırı derece tüy döküyor önceden böyle değildi tek tük ama şimdi aşırı tüy döküyor koltuklar, halılar her yerde tüy var komşular eve gelmez oldu annem de buna bir çözüm bul dedi ne yapacağım bilmiyorum şuan kızgınlık da 1 yaşında N&D Balıklı portakallı kullanıyor Sizce ne yapabilirim ?? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :)

10 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

@kubragafuroglu
tras ettirmenin kedinin psikolojisini etkilemesi disinda esas onemli olan zarari bosyere anestezi almasidir.
kendi keyfimiz ve rahatimiz icin kedileri tras ettirmeyi hicbirsekilde dogru bulmuyorum. kedi bu tuy doker ve kedi besleyecek insanlarin bunu gozonunde bulundurmasi gerekir.

zuhall
zuhall

10265

mevsimden dolayi zaten suan tuy dokmesi cok normal. bir de kizginlikta diyorsunuz bu da arttirir ayrica.
yani yeterince tariyorsaniz ek vitamin veriyorsaniz maalesef suan extra yapilacak birsey yok. bu donemi atlatana kadar idare edip, evi temiz tutmaya calisacaksiniz.

bozkir
bozkir

2261

Ayni sikayetlerle 1 haftadir Naturalis adramys sarımsaklı bira mayası tozu kullaniyoruz, belirgin sekilde tuy dokumu azaldi

Gul36
Gul36

113362

Acana Pacifica'nın tüylere çok iyi geldiği söyleniyor. Biz Acana Grasslands kullanıyoruz, ayrıca veterinerimiz tüyler için malt macun vermişti onu bitirdik. Tüy dökülmesi azaldı sanki. Ayrıca her gün düzenli olarak tarayarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508

Macun kullanıyorum :) Sizce veteriner e goturmem gerek mi ?

serot10in
serot10in

912

Şu an bahar mevsimindeyiz ve tüy dökmesinde artış olması çok normal. Malesef bunu engelleyemezsiniz ama furminator tarak alın düzenli olarak 2-3 günde bir tarayın zaten çıkan tüyleri gördüğünüzde hayret edeceksiniz :) böylece eve saçılmasını önleyebilirsiniz.

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508

Furminator olmasa bile bir taragimiz var oda baya aliyor ama yinede bana misin demiyor :( tuy unu tuttugumda bakiyorum hepsi elimde

Benim kedimde aynı dediğiniz gibiydi yok kızgınlık yok mevsim yok büyüme çağı 9ay tüyle yaşadık mamalar vitaminler hiç faydasını görmedik en sonunda tıraş ettirdik ve gerçekten rahatladık çoğu kişi bunun kedinin psikolojisini bozduğunu söylüyor ama benim kedim ilk 2gün dışında gayette eski haline döndü 1ay oldu daha yeni çıkmaya başladı tüyleri en azından denemenizi tavsiye ederim

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508

Teşekkür ederim :)

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508

Ben kedimi zaten tras ettirme taraftari degilim o tuyleri ile cok mutlu :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 637 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR