Kedi Tuvaletini Nereye Koyuyorsunuz

Htctm
Htctm

1027 Puan

Arkadaşlar kedinizin tuvaletini nereye koyuyorsunuz balkon banyo vs neresi yazarsanız cok memnun olurum

17 CEVAP

sophiee
sophiee

103370

Evinizin durumunu bilemem tabi ama balkon tehlikeli diye düşünüyorum. Dışarıdaki başka bir kedi ya da kuş aklını çelebilir. Ya da Allah korusun düşebilir balkondan.

Gul36
Gul36

113368

Kedinizin tuvaletini rahatça görmesine gerek yok, o zaten siz bir kez gösterdikten sonra nerede olursa olsun bulur. =)


Bu arada, okuduğum bazı yazılara göre kedilerin mama ve su kaplarını tuvaletlerinin hemen yanına koymak uygun değilmiş. İştah kaybına yok açabiliyormuş. Siz tuvalette yemek yemek ister misiniz, diye yazmışlardı. Bizim obur mamayı nerede olsa yiyor ama gerçekten de su kabını tuvaletinden uzağa koyduğumda daha fazla içtiğini gözlemledim.

sophiee
sophiee

103370

Kızımız sürekli bizim olduğumuz odada takılmak istediği için tüm eşyalarını oturma odasına yerleştirdik 1 yıl önce. Pencerenin olduğu köşede duruyor kapalı tuvaleti. Cam da baharda ve yaz aylarında sürekli üst açılımda duruyor.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Benim evimde depo olarak kullanılacak küçük bir alan var orası kedilerimin tuvaleti.Tuvalet kapları orada ve altında da kum toplayıcı bir halı var böylece kumu evin başka yerlerine taşıyamıyorlar.Kapalı tuvalet kullanıyoruz.Bebekler de kapalı tuvalete hemen adapte oldular.Mahremiyet kediler için önemli olduğundan uygun büyüklüklerdeki kapalı tuvaletler psikolojileri açısından daha uygun.

Gul36
Gul36

113368

Bizim tuvaletimiz mutfaktaki kapalı balkonda, gözden uzak bir köşede duruyor. Kediler mahremiyetlerine düşkündür.
Tuvalet kabımız da üç tarafı yüksek, girişi ve üstü açık tiplerden. Kum sadece önden çok az dağılıyor, fazla rahatsız edici değil. Gayet memnunuz. :)

Htctm
Htctm

1027

Ya kapalı kutular kucuk olmuyor mu kediler icin yani rahatsız olmazlar mı

Benim kedimin kaçma atlama huyu olmadığı için açık balkona koyuyoruz kumu

iozksn
iozksn

950

Biz evimizde kullanılmayan küçük tuvaletin üzerini kapatarak kapalı tuvalet kabını koyup kedi tuvaleti haline getirdik :)

sophiee
sophiee

103370

Biz hiç açık kum kabı kullanmadık ama kullanan arkadaşlarınkinden hatırladığım kadarıyla küçük de olmuyor. Yavruyken veteriner daha güvende hisseder koku problemi de olmaz diye kapalı tuvalet önermişti.

sophiee
sophiee

103370

Rahatsız olmayacağını tahmin ediyorum. Hatta evimize gelen misafir kedi ısrarla sophie nin tuvalet kabına gidiyordu. (Kendi kabı açıktı)

Htctm
Htctm

1027

Hmm anladım önerebilceginiz kab var mı peki

Htctm
Htctm

1027

Balkona çıkıyor gün içinde sorun olmuyor hani gidip gelmesinde ama balkona koysam gece falan gitmek istediginde sıkıntı olur

sophiee
sophiee

103370

Biz bu kabı kullanıyoruz. Ama indirimden daha uygun bir fiyata almıştım. https://www.*******.com.tr/moderna-flip-buyuk-kapali-kedi-tuvaleti
Petlebide de alternatifleri mevcut :)

zeynepker05
zeynepker05

104

Kapalı tuvaletler yüzünden kedim solunum yolu sorunları geçirdi. Açık tuvaletleri tavsiye ederim. Yanına da bentonit(kalın taneli) kum koyarsanıź sağlık sorunları riskini düşürmuş olursunuz.

zeynepker05
zeynepker05

104

Kedimin tuvaletini kedinin kendi odasina(aynı zamanda benim de odam) kedinin rahatça görebileceği bir yere koydum. Mama kapları ve tırmalama tahtasının karsına

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2213 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR