İç Dış Aşısını Kaç Ayda Bir Yapıyorsunuz?

MonikaveTori
MonikaveTori

4522 Puan

3 kedim var iç dış parazit aşısı için veterinere götürmüyorum evde kendim yapıyorum. Veteriner fiyatları malum uçmuş durumda. Hem kedilerim de stres olmuyorlar. Sizler kedilerinizin iç dış parazit aşılarını kaç ay da bir yaptırıyorsunuz? Ve hangi marka aşıları kullanıyorsunuz?

12 CEVAP

MonikaveTori
MonikaveTori

4522

Bende daha önceden iç paraziti hap olarak yapıyordum. Bu seferki iç dış aşısının ikisi de ense damlası şeklindeydi gayet iyiydi öyle olması. Tek şırınga içinde hem iç hem dış parazit damlası var yani. Markası broadline biraz pahalıydı ancak sürekli ondan yapmam daha uygun olan markalara yönelebilirim.

aslihan_e
aslihan_e

130952

İç parazit için ilaç yumurtalara etki etmediğinden mutlaka 3 hafta arayla hap veriyorum, sonrasında hiç pire yoksa iki ay ara veriyorum (pire = tenya) sonra tekrar 3 hafta arayla uygulama. Yoksa iç parazitler sürekli var olurlar. 2 ay arayla tek doz ilaç vermek doğru değil, yumurtaları kalır ve yetişkin olup yumurtlar iki ayda. Bir iki pire görürsem ayda bir yarım doz kullanıyorum. Pire damlasını da mecbur kalmadığım sürece kullanmam çok zararlı olduğu için, tutup öldürüyorum çoğalmadan.

mesea
mesea

306

@brnnhr tenizpl ilacı nereden temin edebilirim ?

brnrhn
brnrhn

734

Ben petshoptan alıyorum bazı veterinerlerde veriyor ya da internet sitelerinde de satışı var

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Ben Broadline ikisi bir arada ense damlasını hekimimizden alıp kışın 3, yazın 2 ayda bir evde kendim yapıyorum. Prospektüsünde koruyuculuğu 2 ay olarak belirtildiği için yazın buna uyuyorum.


Bol patili günler dilerim.

cat_expert
cat_expert

12757

broadline yaptırıyoruz 3 ayda bir.

Mmtklndr
Mmtklndr

124009

Veterinerde üç ayda bir broadline yaptırıyorum

brnrhn
brnrhn

734

Bizde genelde evde yapıyoruz tablet ve ense damlası şeklinde. Tarım ve orman Bakanlığı'nın onayladığı ve bizim olduğumuz ilçede de veterinerin kullandığı tenizol tabletti kullanıyoruz. İlacın kullanım şeklinde 3 ayda bir diyor ancak veterinerimiz tabletlerin 2 ayda bir tekrarlanmasını gerektiğini söyledi. Dış parazitin adını şuanlık hatırlamıyorum ama kullandığımız için dışarıya çıkmıyor ve başka kedilerle teması yoksa 6 ayda bir tekrarlayabileceğimizi söylediler.

brnrhn
brnrhn

734

Normalde tenizol zaten tarım ve orman bakanlığından petshop ya da veterinerlere ücretsiz verildiğini biliyorum yanlış olabilir ancak biz alırken kutusunun üzerinde o şekilde bir ibare vardı. O yüzden fiyatı çok değişken bazen 25 bazen 75 bazen 125 e aldığımız oluyor maalesef orada satış fiyatı hakkında bir fikrim yok ama yine de veteriner masraflarından uygun oluyor ve kedilerimde hiç yan etkisi olması kusma ateşlenme gibi ama tabi kilosuna göre verilmesi de önemli kedilerimi sokaktan annesi attığı zamanlar aldığım için 2 sinde de iç parazit vardı kullanır kullanmaz döktü ikisini de. Sadece biz ikinci dozu bir süre geciktirdik bu yüzden bir kedim rahatsızlandı süre dikkate alınırsa gayet iyi sonuçlar veriyor.

brnrhn
brnrhn

734

İlk kez verecekseniz zaten ilk üç gün verip 2 hafta arayla tekrar verilmesi öneriliyor sonrası için 2 ay koruma sağlayıp sağlıklı olduğu için yumurtalama olmayacağından ekstra bir kediyle vs temas etmediği sürece düzenli verilmesi gerektiği söylendi bize veterinerde. Bizimkiler evden çıkmayan kediler olduğu için bulaşma ihtimali düşük bu yüzden 2 ayda bir tekrarlıyoruz 8 aylık kedimde bu güne kadar hiç olmadı 4.5 aylık kedim de anne sütü içmediğinden ötürü bağışıklığı düşük ve kumla oynayan bir kedi olduğu için eve gelen yeni kediden bulaştı. Biraz da bizim hatamız çünkü 2 ayı geçirdiğimiz sonrasından fark ettik. Onun dışında bu şekilde düzenli kullanımda bir sorun yaşamadık

mesea
mesea

306

@brnnhr tenizpl ilacı nereden temin edebilirim ?

@aslihan_e hangi ilaci kullaniyorsunuz acaba ? ben kedime hic tablet ilac vermedim veteriner verdi hep ama iki ay once fln ic dis asisi oldu sizce nasil bir yol izlemeliyim ? yani ne siklikla ne zaman vermeliyim ilaci ? cevaplarsaniz cok sevinirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR