Kedimin Burnu Bazen Açık Pembe, Bazen İse Koyu.

somnium
somnium

12644 Puan

merhaba. kedim 3-4 ay önce, kısırlaştırma ameliyatından sonra demir eksikliği yaşadı. ameliyat sırasında hafif kan kaybı olduğunu söylemişti hekimimiz. 2 ay demir vitamin takviyesi, 2 ay da ferrum kullandık. kan değerlerine baktık; hct, mch ve mchc değerleri olması gereken referans aralığında. yani şu an demir eksikliği yok, bağışıklığı da diğer değerleri de olması gerektiği gibi. yavruyken, yazın, burnu çoğunlukla koyu pembeydi. daha hareketliydi o zamanlar. şimdi ise yine oynadığında ve koşturduğunda koyu pembe oluyor. tabii, yavruyken olduğu kadar oynamıyor. arada yine kendiliğinden oluyor ama çoğu zaman soluk bir pembe. bunun dışında sadece hafif diş eti kızarıklığı kaldı, diş değişim döneminden sonra. onun için de novomed ürünlerini kullandık, bayağı azaldı iyileşme aşamasında. onun dışındaki her şeyi iyi, lakin bu burun konusu beni endişelendiriyor. demir eksikliği yaşadığımızda kulakları soğurdu, grileşirdi. patileri soluktu. ama şimdi kulakları da sıcak, pembe ve patileri de canlı. bir tek burnu anlamadım. fotoğrafları koyacağım.


2 CEVAP

SevimliCadi
SevimliCadi

4913

Benim bir kedimin de burnu genelde soluk renk, böyle pastel bir pembe gibi. Oyun oynadıktan sonra veya benim üstüme yatıp ısınınca burnunun pespembe kesildiğini fark etmiştim. Sizde de benzer bir durum söz konusu gibi geldi bana. Kan basıncıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yine de ne olur ne olmaz, veterinerinize bir danışın. Altta yatan bir başka neden olmadığından emin olun.

somnium
somnium

12644

@sevimlicadı cevabınız için teşekkürler. veteriner hekimimize(ki sadece bir kliniğe değil, 3 kliniğe gitmiştik.) bunun ''normal'' olduğunu söylediler. ben de ekstradan yabancı kaynaklardan baktım. kedilerin burnunda, çok fazla kan damarı bulunuyormuş. yani evet, kan basıncıyla alakalı. sıcak ortama girdiklerinde, koşturduklarında, heyecanlandıklarında kan basıncı artıyor. ama durulduklarında bu basınç düşüyor, soluklaşıyor. yabancı kaynaklar da herhangi bir sorun değil, normal bir şey olduğunu eklemişler. ben ne yazık ki türk kaynaklara öncelik vermiştim, onlar da hep kansızlık diyordu. bu yüzden bayağı bir korktum, kan değerleri normal ve enerjisi yerinde olsa bile. :d

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR