Kızgınlık Dönemi

Ezgiiguler
Ezgiiguler

670 Puan

Merhaba affınıza sığınarak söylüyorum kedim kızgınlık döneminde ama diğer kedimin boyu yetmiyor zamanla öğrenirler mi yoksa ne yapmam lazım kızım çok sinirleniyor bu duruma ve hep miyavlıyor. Aynı zamanda iştahları kesildi normal mi ?

6 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13076

İştahları kesilir çok normal.
Çünkü şu an oldukça stresliler,hele”kızınız”çiftleşemediği için daha da sıkıntı ve strese giriyor.
Neden kısırlaştırmak yerine çiftleştirmeyi deniyorsunuz acaba?

senaau
senaau

17289

Dışarda bu kadar hayvan ziyan oluyorken neden hala kedilerinizi çoğaltmaya çalışıyorsunuz? Geçen sene scotish sahiplenen bir arkadaşıma hastalıklı bir ırk olduğunu anlattım kedisi şuan 14 aylık ve geçen hafta yürümeye çalışırken zorlanması ve bağırması üzerine kontrolleri yapıldı ve malesef cinsinden dolayı eklem sorunu yaşadığı ortaya çıktı. Ömrü boyunca onun acı çekmesini izleyecekler şimdi. Bunun çok fazla örneği de var. Bu hayvanlar genetik hastalıklara sahip ve ömür boyu acı çekiyorlar bu çok netken çoğaltmaya çalışmak niye? Birde dışı kediniz 10 erkek kediniz 8 aylık. Muhtemelen daha ilk kızgınlıklarinda direkt çiftleştirmeye çalışmanız..

senaau
senaau

17289

Onun haricinde bu dönemde iştahları kesilir evet. Bazı hayvanlar ciddi kilo bile kaybedebiliyor.. ve kısırlaşmadıkları sürece bu sıkıntıyı çekmeye devam edecekler malesef.

Ezgiiguler
Ezgiiguler

670

Evet herkes akım veriyor kaç senedir geri köpek bakıyorum yavrularına da bakmak için çiftleşiyorlar zaten ve ben çiftleştirmek için uğraşmıyorum kendileri güdüsel olarak çiftleşiypr kızgınlığa girdikleri için ek olarak Scottish başka kedim de var erkenden glukozamin takviyesine başlarsanız eklemlerinde sıkıntı görünmüyor 7 yaşında Scottish kedim de var ve hiç bir eklem sorunu yok. Duyar kasmak için lütfen biliyormuş gibi konuşmayın zaten her şeyin bilincindeyiz

MiyaveSimba
MiyaveSimba

145

Merhabalar. Benim size tavsiyem. Lütfen dişi kediniz 1 yaşına değmeden onu çiftleştirmeyiniz, çünkü henüz çok küçük, doğacak yavrular ölü doğabilir ya da kedinizin bağışıklığı düşebilir. Kızgınlıkları geçene kadar siz evde yokken farklı odalara koysanız çok iyi olur

Ezgiiguler
Ezgiiguler

670

Geçer değil mi kızgınlıkları ne kadar sürer bende hayvan üretim derdinde değilim zaten

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 201 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR