Kuru Mama Pek Sevmeyen Ve Sadece Kuru Mama İle Doymayan Kedim İçin Kuru Mama Önerisi

h3llokitty
h3llokitty

181 Puan

Kedimizi yetişkinken sokaktan aldık, bu yüzden kuru mamaya değil de ev yemeklerine vs. alışık ve kuru mamayı pek severek yemiyor. Ayrıca gün içerisinde sadece kuru mama verirsem doymuyor ve sürekli yemek istiyor. Bizim yemeklerimizden yemek istiyor hep. Sizce kedimi nasıl beslemeliyim? Yaş mama, kuru mama ve tuzsuz baharatsız et/tavuk/balık/yumurta harici bir şeyler vermeli miyim? Yaş mama ne sıklıkla vermeliyim? (Evimizde n&d markasının yaş mamalarının stoğu var (epey indirimli bir şekilde almıştım) her gün bile verebilirim o sorun değil, en sağlıklı olan neyse onu yapmak istiyorum sadece.)


Şu ana kadar kuru mama olarak hep uygun fiyatlı mamalarla besledik (proline, trendline, purina friskies gibi), yeni sağlıklı bir kuru mamaya geçmek istiyorum. Doyurucu, az tahıllı veya tahılsız (protein oranı yüksek karbonhidrat oranı düşük) ve temiz içerikli bir kuru mama önerisi yapabilir misiniz fiyatı önemli değil. Katkı maddesi koruyucu vs içermeyip doğal olması önemli. Bu arada kedim yetişkin, dişi ve kısır değil. Yani kısırlaştırılmış kediler için olan mamalardan değil de normal yetişin kediler için olan mamalardan önerebilirseniz çok sevinirim.

2 CEVAP

Sntmntleng
Sntmntleng

848

Hills kullanıyorum, yaş mamada nd veya acana veriyorum. Haftada bir yaş mama yiyorlar. Haşlanmış yumurta, ciğer ve yoğurdu ayda bir veya iki yiyorlar. Bir kedim kısırlaşınca yeni kısırlaştırılmış mamasına alışmamıştı. O süreçte yaş mama veya ödül maması vermemiştim sadece kısır kedi maması verdim ve bir süre sonra zorunda kaldığını hissetti galiba alıştı. Şuan yaş mama yiyince diğer kuru mamasını yememezlik yapmıyor. Yani sadece o mamayla besleyip başka seçeneği olmadığını bilince yiyorlar.

AisRevol
AisRevol

888

Ben et içeriği yüksek olduğu için Sanabelle alıyorum kedime ama hills in balıklı mamasını çok severek yiyordu. 2 günde bir tatlı kaşığı yaş mama, yoğurt, bazen azıcık muz ve azıcık Cennet hurması ( Trabzon da deniyor) gibi şeyler veriyorum. Haşlama yaparsam o etten koyuyorum biraz. Ama çoğunlukla mama yemesi daha önemli. Ben ev yemeğini ve meyveyi ödül maması düşüncesi ile 2 günde 1 çay tabağının içi kadar veriyorum. Sanabelle mamayı da şu an severek yiyor başta çok sevmemişti

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 155 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR