Yardımcı Olur Musunuz

Merve8042
Merve8042

239 Puan

2 aydır kedimin arka bacağından biri bu şekilde sanki yolunmuş bir vaziyette. Kendisi sürekli o bölgeyi yalıyor bazı zamanlar orada onu rahatsız eden bir şey varmışçasına ısırıyor. Veterinere götürdüm mantar değil dedi tam olarak ne olduğunu o da anlamadı bitkisel bir krem verdi kullandım hiçbir şekilde toparlamadı. Bu her ne ise kedim o bölgeyi yaşadıkça daha da fazla açılıyor. Hills ton balıklı mama kullanıyorum daha önce tavuklu kullandım alerji yaptı uzun süre oldu buna geçtim acaba sebebi nedir ve ne yapmam gerek


8 CEVAP

ilknurnova
ilknurnova

177

O kısım pütür pütür mü peki

somnium
somnium

12644

Veteriner hekiminiz mor ışıkta muayene etti mi? Direkt bakışta şu bu demek çok zor. Mor ışıkta bakılması gerek, mantar olma ihtimalinin kalkması için. Eğer mantar değilse alerji, egzama gibi olasılıklar üzerinde durup gözlemek gerekiyor. Tedaviyi de buna göre yönetmek gerekiyor. Sadece gözle muayenede tam teşhis konulamadığı gibi baştan salma tedaviler de işe yaramayacaktır. Çok geçmiş olsun.

somnium
somnium

12644

o halde alerji veyahut egzama olabilir. özellikle beyaz kedilerde sık karşılaşılıyor. kuru bir cildi de olabilir, kış geldiği için egzamaya dönüşmüş de olabilir. tüy yapısı nasıl, sert mi?

Merve8042
Merve8042

239

Mor ışıkta kontrol etti mantar değil dedi kedimin orayı kendisinin tahriş etmiş olabileceğini söyledi. Bacağı boydan boya bir çizik halinde tüyleri dökülmüş şekilde. Üst taraflara doğru pütürlü vaziyette.

Merve8042
Merve8042

239

Tüy yapısı sert değil yumuşacık. 2 ay önce kızgınlığa girdi o zamandan itibaren fark etmiştim. Bacağın alt kısmında ufak bir dökülme vardı pütürlü de değildi. Geçer sandım ama kendisini yalayıp ara sıra orayı ısırdıkça daha da ilerletti. Sanırım bazı kediler bu dönemlerinde böyle davranışlar sergileyebiliyormuş. Bunun önüne nasıl geçeceğimi bilmiyorum. Acaba ondan kaynaklı mıdır? Mamadan kaynaklı alerji mi olabilir, değiştirmem mi gerek ya da egzama mıdır? Hiçbir fikrim yok ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum ya daha da fazla ilerlerse diye endişe ediyorum

somnium
somnium

12644

o halde strese bağlı olabilir. benim çocuğumda da diş çıkarma döneminde strese bağlı mantar oluşmuştu, bağışıklığı yüksek olduğu halde. sizinki strese bağlı alerjik reaksiyon göstermiş olabilir, böyle şeyler yaşanıyor. mama olarak bozita hassas tüyler için olanını öneririm, tüy yapısını düzenliyor. ve biofeline b vitamini, tüyler içini olanı deneyebilirsiniz.

somnium
somnium

12644


  • olarak bağışıklığı ne durumda? önlem amaçlı vetomune kullanabilirsiniz. ve top kekik suyu hazırlamanızı öneririm. mantara, egzamaya, alerjik her türlü deri yarasına iyi geliyor. instagram gulce__gulce hesabına bakıp, hikayelerinden tarifi öğrenebilirsiniz.

Merve8042
Merve8042

239

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR