Poposunu Tuvaletten Sonra Halıya Siliyor, Neden?

Melisaruk
Melisaruk

2212 Puan

Bizim ufaklık 2 aylık. Şu anda ishal ve her tuvaletten sonra poposunu ya halıya ya da yere sürüyor. Her yer kaka neredeyse. Kuyruğuna, poposuna yapışmış kaka ve kumlarla geziyor. Ben sürekli ıslak bezle peşindeyim ama geceleri öyle olmuyor maalesef. Buna nasıl çözüm bulabilirim? Birazdan popomuzu yıkamaya gideceğiz.

15 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Temizlik yapıyor annesi.Ne bilsin bizim hijyen kurrallarımızı.)

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Anal kese problemi olabilir bildiğim kadarıyla veterinere danışmakta fayda var

Melisaruk
Melisaruk

2212

Veterinerimize anlattım durumu. Sadece temizlenmeyi bilmiyor dedi. Poposunda kalanları da halıya siliyor ya da yere. Peşinde bezle koşuyorum. Çok kötü kokuyor. Bakalım araştırıyorum neler yapabilirim diye.

Zynpkck
Zynpkck

13392

Bizim koca kızda öyle ishalde değil yani gözümün önünde yere sürtünüyo o kadar komik bi görüntü oluyoki :D genellikle öyle yapınca götürüp koklatıyorum zaten biliyo poposunu normalde yalar fakat çok pis olunca yalayamıyo ondan olabilir hem sizinkide ufak daha nemli bi pamukla tuvaletini yaptıktan sonra güzelce silin zaten o siz sildikten sonra iç güdüsel olarak orayı yalar yavaş yavaşta ögrenir :)

crazyman
crazyman

28

aynı fikirdeyim hafif ıslak bir pamukla yavaşça silerseniz zamanla alışır
temizlemesi gerektiğine

Susamsusi
Susamsusi

2256

Islak mendil bizim kullandiklarimizsa o da sıkıntı olabilir sonuçta ağır kokulu bisey ve onu yalamiyo diye biliyorum pamukla silmek daha mantikli olabilir ama eger kuruduysa onu cikarymak pek mümkün olmuyo ne yazikki kesmeniz gerekiyo . Alan sinirlamasi yapabilirsiniz alisana kadar

didemkaranfil
didemkaranfil

2660

http://www.mihav.com/forum/kedi-sagligi/kedim-poposunu-haliya-surtuyor-49080/
http://www.mihav.com/forum/kedi-sagligi/kedim-poposunu-koltuga-surtuyor-neden-48328/



quote hereAnal kese problemi gibi gözüküyor. Kedilerde anal kese sorunları köpeklere nazaran daha az yaygın olduğu için genelde bu ihtimal düşünülmez. Veterinerinizden kedinizin anal keselerini boşaltmasını isteyin. Belirli sürelerde anal kese temizliği sorunu çözer büyük ihtimal, kronik bir hal alırsa ameliyatla anal keseler alınabilir. Onun dışında dışkılama zamanı kedinin ana keseleri sıkılır ve içerideki sıvı dışkı ile beraber atılır, yeteri kadar atılamadığında böyle sorunlar oluşabilir. Karbonhidrat/tahıl oranı yüksek mamalar kedilerin dışkısının affedersiniz daha büyük/kalın yapmalarını sağlar. Bu şekilde de anal keselerdeki sıvı doğal yoluyla atılmış olur. Veterinerinize danışıp yüksek tahıllı bir mamaya geçiş de yapa bilirsiniz.


Melisaruk
Melisaruk

2212

Bir de bezle sildikten sonra yalamıyor. Açıyor bacaklarını sil sil yapıyor resmen. :D

Zynpkck
Zynpkck

13392

Muhtamelen çok kirli olduğu için yalayamıyo ishali geçince bu sorunda ortadan kalkar :)

ezgiisu
ezgiisu

3303

Bize siz sürekli bezle silersiniz alışır kendini temizlemez sizden bekler demişlerdi o yüzden biz biraz göz yumup öğrenmesini bekledik birkaç kere alkolsüz ıslak mendille silmiştik sadece. Kendisi de öğrendi zaten 2.5 aylık falanken

Melisaruk
Melisaruk

2212

Öyle öyle de :) Arkasından ben de temizlik yapıyorum. =) Yıkadık popimizi ama hala pisiz. :)

Melisaruk
Melisaruk

2212

Aslında şu an ishal olduğu için veteriner haşlanmış tavuk ve pirinç yedirin dedi. 3 gündür bu şekilde ilerliyoruz. İshali bittikten sonra mamaya geçimizi yapacağız. Az önce yine tuvaletini yaptı. Aldım peçetemi koşturdum peşinden, bir şey yoktu. Ama arkamı dönmemle halıya sürtünmesi bir oldu. Bazen öyle kumuna oturuyor bazen de böyle halıya sürtüyor çaktırmadan. Suyla elma sirkesini karıştırıp sildim poposunu, ama hala çok kötü kokuyor. Mesela ishal değilken böyle yapmıyordu. İshal olduktan sonra buna başladı. Alakası var mı acaba ? Rahatsız mı oluyorki.

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

temizlik yapıyor.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Umarım öyle yapar @zynpkck . Çünkü ben sildikten sonra da oraya buraya sürüyor poposunu. Poposu full pislik, kötü de kokuyor. Bayılcam az kaldı:D

Melisaruk
Melisaruk

2212

Ben de bıraktım artık silmiyorum, popisi yara olmak üzere çünkü :( Sürsün istediği yere :) Bephantol aldım tuvaletten sonra onu sürüyorum. Zaten dün hiç yapmadı. Temizleyemiyor ama çok fazla da bir şey yok eskisi gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20033 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR