Kısırlaştırma Operasyonu İle İlgili

Melek12316
Melek12316

362 Puan

Merhabalar. Kısırlaştırmak istiyorum kedimi çevremdeki insanlar böyle bir şey yapma diyorlar. Kısırlaştırma operasyonu yapıldıktan sonra ölüyor diye. Bursa da iyi bir veteriner önerisi olan var mı? Kısırlaştırma ile bilgi verebilir misiniz ayırca yaptırmazsam nasıl bir yol izleyebilirim bu konuda

2 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Öncelikle operasyondan önce gerekli tetkikler yapılıyor. Zaten riskli bir durum varsa kısırlaştırma yapılamıyor. Benim kedilerimden biri böyle mesela. Riskli ölümcül bir ameliyat değil bu. Kedin erkekse zaten çok basit. Dişiyse bir gece gözlem altında tutmak isteyebilirler. Gelelim kısırlaştırmazsan ne olur kısmına. Kedi erkekse kızgınlık döneminde eve koku bırakır tüm eviniz korkunç kokar bağırır ağlar kaçmaya çalışır. Dişiyse kızgınlık döneminde bağırır yerlerde sürünür saldırganlaşır hatta evden kaçıp bebeklerle dönebilir. Zamanla yumurtalıklarında kist oluşma ihtimali yüksektir. Yani eğer kedide narkoza engel bir durum yoksa mutlaka kısırlaştırılmalıdır. Ve şundan eminim ki bu sitedeki tecrübeli pet anne-babaları bu konuda aynı şeyi düşünüyorlardır.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Bursa'da Vetorka veteriner kliniğini tek geçerim. 38 yaşındayım gitmediği yer kalmadı vetorka kadar ilgili alakalı ve bilgili bir yer görmedim. Kısırlaştırma ameliyatını yapan hekim Uludağ üniversitesinde doğum ve jinekoloji doktorası yapıyor. Hekimleri muhteşem asla pişman olmazsın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR