Kedim Hala Alışamadı

widded
widded

170 Puan

1.5 yaşında scottish fold dişi bir kedi sahiplendim. Yaklaşık 2 aydır bizde ve evde gezmesi dışında herhangi bir sevdirme göremedik kendisinde. Yanında gidince kaçıyor, sevmeye kalkışınca kaçıyor, yanından geçince de kaçıyor. Sorun sizce bende mi? Mamasını suyunu tam veriyorum. Yaş mamasını da eksik bırakmıyorum. Malt ve vitaminleri de tam. Neden böyle davranıyor anlamıyorum. Acaba önceki sahibi bir travma yaşatmış olabilir mi?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Eski sahibinden de kaçıyor muymuş peki? Eski sahibinden mi yoksa bir satıcıdan mı aldınız? İlla şiddet görmesine gerek yok, yeterince ilgi gösterilmeden büyüdüyse de yabani kalabilir. Sonuçta hayvanlar genelde doğuştan evcil olmuyorlar, insanlar tarafından evcilleştiriliyorlar. İlgi görmeyen bir kedi insandan kaçar o şekilde. Mamasını önüne koymayın, hep elinizden, yakınınızdan yemesini sağlayın. Öğünlü besleyin, acıkınca sizinle iletişim kurmak zorunda kalsın. Kedi size fizyolojik olarak ihtiyaç duymazsa aranızdaki bağ gelişemeyebilir. Mamayı mama kabına doldurduğunuzda o bağ tam olarak oluşmuyor, sanki göreviniz gibi görüyorlar.

widded
widded

170

Eski sahibinden gidip evinden bizzat kendim aldım. Önceki sahibinde de böyle yapıyor muydu bilmiyorum ama konuştuklarımıza bakılırsa gayet iyi anlaşıyorlarmış fakat bir türlü alışamadı bize. Mama tavsiyeniz uyacağım. Farklı tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Sabisim
Sabisim

854

Kendi deneyimimden örnek vermek gerekirse tam anlamıyla aramızdaki bağ oyun oynamaya başladıktan sonra gelişti. Sevdiği oyunları keşfettim, sevdiği oyuncakları aldım. Her gün bir oyun rutini oluşturduk. Bütün güvensizliği öyle gitti.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Evet arkadaşın dediği gibi oyun da çok yakınlaştırır, özellikle oltalı oyuncaklar cesaretini toplamasına yardımcı olur. Eğer oyuncaktan korkuyorsa sadece kalın bir ipi uzatıp çekmeniz mutlaka dikkatini çeker.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 208 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR