6 Aylık Kısırlaştırılmış Dişi Beslenmesi

kit-kat
kit-kat

408 Puan

6 aylık dişi kedim kızgınlığa girdi, geçtiğimiz pazar günü de kısırlaştırdık. Veteriner kedimin yaşına göre zayıf olduğunu söyledi (2.5 kg) ama kedime hiçbir şekilde kilo aldıramıyorum. Ameliyattan önce veteriner tavsiyesiyle prog plus immune malt kullanmaya başladık, hala devam ediyoruz. Bunun haricinde günde 1 öğün 100 kcal olacak şekilde (genelde exclusion yavru kedi, bazen acana çeşitlerinden ama acana yaş mamalarını pek sevmiyor) yaş mama, 2 öğün de toplam 60g olacak şekilde acana wild prairie kuru mama veriyorum. Kedimin kilo alması için ne yapabilirim? Ayrıca acana wild prairie'yi kısırlaştırmadan sonra kullanmaya devam edebilir miyim?

2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Hekiminiz neye dayanarak söyledi bunu bilmiyorum ama 6 aylık bir kedi için 2,5 kg bana o kadar da zayıf gelmedi. Hele ki kediniz minyonsa bu kilo çok normal. Benim 7 yaşındaki kedim 3,9 kg'ı hiç geçmedi mesela, ama zayıf da değil. Sadece minyon. Sizin kediniz de daha fiziksel gelişimini tamamlamadı neticede ve büyüyecek, doğal olarak kilosu da artacak. Hekiminiz zayıf olduğunu söylediyse vardır bir bildiği tabii. Belki sizin kediniz yapı itibarıyla iri yapılı bir kedidir ve kilosu yapısına göre gerçekten de düşüktür. Ama size verebileceğim tek tavsiye, kilo aldıracağım diye önünü alamayacağınız bir kilo artışına sebebiyet vermemeniz. Bu hataya benim eşim, biz evlenmeden önce düşmüş. Kedimiz şu an 9,2 kg ve karaciğer yetmezliği başladı. Şimdi kilo verdirmek için paçalarımız tutuşmuş durumda ama maalesef çok zorlanıyoruz. Sizin de kilo aldırmaya çalışırken kontrollü gitmenizde ve eşimin yaptığının aksine nerede duracağınızı bilmenizde fayda var. Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.


Bol patili günler dilerim. :)

kit-kat
kit-kat

408

Teşekkür ederim cevabınız için.
Aslında kedim gayet minyon bir kedi, ama özellikle ameliyattan sonra kalça kemikleri çok çıkınca biraz panikledim sanırım. Gittikçe normalleşiyor görüntüsü :) Kısırlaştırmayla birlikte kilo da alır diye düşünüyorum o yüzden fazla zorlamayacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR