Kedi Çimi Sindirimi

esenel
esenel

171 Puan

Merhabalar, kedime yaklaşık 5 gündür kedi çimi yediriyorum. İlk defa yapıyorum bunu ve kedim çok sevdi fakat kedimin dışkısında ince ota benzer şeylerle karşılaştım. Parazit aşılarını düzenli olarak yapıyorum ve sonuncunun üzerinden 1 ay geçmedi. Yine de içimde şüphe oluştu ister istemez. Mantığım çim diyor fakat sormak istiyorum. Kediler çimi tam olarak sindiremezler mi? Yani çim dışkı olarak dışarıya doğrudan atılabilir mi?

6 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11462

çim yiyen her kedi kusmaz. midesi sağlıklı bir kedide genelde yediği çim dışkı olarak çıkar.
Benim kedime çim verdiğim zamanlarda dışkısından bütün olarak çıkıyordu. ve çim verdiğimde hiç kusmadı

Baykusbey
Baykusbey

1488

Çim dışkılarından çıkıyor bende oldu.

tengrist
tengrist

11583

Merhaba. Dışkısında görmeniz gayet normal çünkü kediler yırtıcı memeli oldukları ve hiçbir zaman otlara yönelmedikleri için çimlerde bulunan selülozu sindirebilecek enzimlere ve biyolojiye sahip değillerdir. Bizim bile hepçil olmamıza ve daha önce atalarımızın ot yemesine rağmen meyve ve hayvansal besinlere yöneldiğimizden dolayı bugün saldıladığımız enzimler selüloz’u sindirebilmek için yeterli gelmiyor ve apandisimiz gittikçe köreliyor. Kedilerde ise bu özellik hiçbir zaman var olmadı. Peki neden sindiremedikleri ve besin zincirinde olmadığı halde yiyorlar, onun sebebi de kedilerin çim yeme sebebi vücutta bulunan iç paraziti dışarı atabilmek ve hazımsızlıktan kurtulmak için life ihtiyacı duymaları. Ataları için en ulaşabilir lif kaynağı çimlerdi, bu yüzden hala içgüdüsel olarak life ihtiyaç duydukları zaman çimlere yöneliyorlar. Fakat vücutları parçalayamadığı için kusarak midesindeki diğer besinler ile birlikte dışarı atıyorlar, bağırsaktan geçenlerde sadece lifler işlenerek dışkı yolu ile atılıyor.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Çimi tam olarak sindiremez mi bunun cevabını bilmiyorum açıkçası, ben başka bir şeye yorum yapacağım.


Evde yaşayan bir kedinin kedi çimi tüketmesini ben dahil birçok insan gereksiz buluyor. Biliyorsunuzdur ki kedilerde kusma işlemi bizimki gibi olmuyor, insanlara kıyasla çok daha zorlanıyorlar. Malt macun kullanıp acısız bir şekilde o midesindeki tüyleri dışkısıyla atmasını sağlamak varken, çim yedirip kusturmanın hiçbir manası olmadığını düşünüyorum. Malt macunlar belki pahalı gibi görünüyor olabilirler fakat çok uzun süre gidiyorlar. Ben kedime aldığım malt macunu aşağı yukarı 10 ay boyunca kullanıyorum. Bence çim verip kediyi yormaya hiç gerek yok.

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

Kedi çimi, kedilerin sindirim sistemini düzenleyerek tüy yumağı oluşumunu azaltır. Tüy topaklarını çözme ve kusma problemlerini önler. Ayrıca, kedinin ağzını temizleyerek diş sağlığını destekler.Kediler doğaları gereği zaten çim yer benim kediler macun yemiyor çim yiyor sadece daha kustuğunu hiç görmedim

esenel
esenel

171

Evet benimki de kusmuyor. Fakat lütfen sorumu da yanıtlayın. Çimi direkt dışkı olarak atması normal mi? Yani çimen kendi şeklini korumuş/midede erimemiş şekilde atması normal mi? Eğer değilse parazit şüphesine düşeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR