Kedimin Kafasını Severken Elektrik Çarptı

Coconutbey
Coconutbey

15131 Puan

Günaydın az önce kedimi severken kafasından çıt çıt elektrik çarptı bikaç kez bu neden olur ya çok saçma can sıkıcı bi durum yani ne yapabiliriz bunun olmaması için ?

8 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11434

vücuttaki statik elektrik. kışın daha fazla oluyor evet. imkan varsa toprağa basmak, günlük duş almak en aza indirgiyor.


severken de kısa ve yavaş temaslar gerekli. yani baştan kuyruğa kadar eli sürtmemek lazım.

Magnetar
Magnetar

470

Statik elektriğin sebebi ev icindeki havanın düşük nem seviyesine sahip olması. Evi nemlendirirseniz (hava nemlendirici cihazlar ya da en basitinden ocakta su kaynatmak) sorundan kökten kurtulursunuz.

Coconutbey
Coconutbey

15131

Kedime bi zararı var mi bunun peki

Magnetar
Magnetar

470

Canını yakar, hayati tehlikeye yol açmaz. Ama hem kediniz hem kendi sagliginiz icin havanizi nemlendirin.

somnium
somnium

12640

kedinizin çok sevdiği bir yorgan, özellikle tüylü battaniye var mı?bu statik elektriği topluyor tamamen. sonrasında da kedinize dokunduğunuzda kediniz elektronları sizin pozitif yüklerinizi çekiyor. aslında tamamem bir statik elektrik boşaltma söz konusu. eğer böyle bir durum yaşanıyorsa sentetik maddeleri kedinizin etrafında bırakmamaya özen gösterebilirsiniz. çünkü sentetik maddeler ne yazık ki statik elektriği topluyor.

somnium
somnium

12640


  • olarak kediniz sizin hissettiğinizi hissediyor sadece. sentetik kumaştan yapılan battaniyem vardı. kedim, onun üzerinde uyuyordu çoğunlukla. o dönem acayip elektrik çarpıyordu her dokunduğumda. o yavaş dokunun, elinizi kaldırmadan hareket ettirin birazcık masala kaçıyor. elektrik çarpmasının şiddetini azaltır lakin tamamen ortadan kaldırmaz. çünkü kedinizin elektronları, sizin pozitif yüklerinizi çekiyor. kedimle bu elektriklenmeyi yaşadığımda o hiçbir şey olmamış gibi devam ederdi genelde. battaniyeyi ortadan kaldırdım, sorun da kalktı.

somnium
somnium

12640

ve eklemeyi unutmuşum. bu çarpışma sizden de kaynaklanabilir. aynı şekilde siz elektronlarınızla, kedinizin pozitif yüklerini çekebilirsiniz. bu çarpışma durumunu sadece kedinizle mi yaşıyorsunuz?

Coconutbey
Coconutbey

15131

Yani kedim agresif bir hareket yapmadı benim canım acıdı desem yeridir 🤣🤣🤣 ben bu aralar çok stresliyim acaba ondan mı negatif yüklendim kendime bir topraklama yapmalıyım hemen😀

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 236 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR