Sokak Kedisinin Yaşadığı Bölgeyi Değiştirsem Sorun Olur Mu?

pawlove
pawlove

387 Puan

İş yerimde çok yaşlı baktığım bir kedi var 8 yaşında falan. Yaşlılıktan dolayı halsiz, hasta bir kedi. Her gün benim çalıştığım yerde yanımda uyuyor bende izin veriyorum ama müşterilerle tartışma yaşıyorum, patronlarında haberi yok.
500m ilerde bi sitede oturuyorum, kendi yaşadığım siteye götürmeyi düşünüyorum bahçede kalabilir her gün beslerim aynı zamanda bizim sitede herkes kedileri besliyor mama bulması çok kolay aç kalmaz. En azından rahat eder diye düşünüyorum ama ya sevmezse geri gelmeye çalışırsa diye korkuyorum iyilik yapayım derken kötülüğüm dokunsun istemiyorum. Sizce götürsem sorun olur mu daha önce yapan biri var mı ?

5 CEVAP

tengrist
tengrist

112185

Kediler için bölge değişikliği her zaman uyum ile bitmiyor farklı bölgelere alınıp yemeden içmeden kesilen ve sonucunda ölen de var kış vakti biliyorsunuz hipotermiye bağlı ölüm çok gerçekleşiyor böyle durumlarda. tamamen kedinin karakterine, bulunduğu bölgede ne kadardır var olduğuna, orayı ne kadar sahiplendiğine ve en önemli etken olarak yeni gideceği yerin konforuna bağlı bir durum bu. Net bir şey söylemek yanlış olur. Sahiplendirilme ilanı açılsa acaba bir şansı olabilir mi?

Lilibeth
Lilibeth

10507

Yine sizden ayrılmayacağı için bence götürün, sizi hep gördükçe birkaç güne alışır duruma

pawlove
pawlove

387

@tengrist Bahçemde boxlar var etrafı brandalı içine kazaklarımdan koydum onların içinde yatar diye düşündüm ama dediğiniz gibi yemeden içmeden kesilir diye korkuyorum. Çok yaşlı küçük bir yerde yaşıyorum yavru kedileri bile sahiplendiremedim herkes cins kedi peşinde maalesef

aslihan_e
aslihan_e

130952

500m ilerideyse o rahatsız hissederse kendisi eski yerine döner zaten.

gokcen86
gokcen86

6063

Mesafe kısa olsa da önermiyorum. Kedilerin yer değişikliğini sevmemesi bir yana, bölgede bulunan diğer kedilerle kavga durumu olabilir ve kediniz tamamen kaybolabilir. Tasmaya alışkın bir kediyse (tabii düşme riski her zaman var) ona tag alarak bu durumu çözebilirsiniz; öbür türlü maalesef çok zor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 255 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR