Kedi Ve Köpek Ne Zaman Alışır?

Roza23
Roza23

19328 Puan

3 gündür bahcede bi köpeğe bakıyorum ve evde kedim var 10 aylık. Köpek de 1 buçuk yaşlarında. Kedim ne zaman pencereye çıksa köpek deli gibi havlamaya başlıyor. Ne kadar komut versem de dinlemiyor ve saldırmak icin atiliyor. Kedim cok gergin ve huzursuz. Alıştırmak icin köpek havlamazken ödül mamasıyla ve aferin komutuyla eğitmeye calisiyorum ama hiç etki etmiyor. Ne yapabilirim?

7 CEVAP

suercn
suercn

4811

Kediyi ilk önce sakinleştirdikten sonra yavaş yavaş köpeğe yaklaşıp ona mamayı verin ve sonra çok DİKKAT EDİN ve köpeğin yanından uzaklaşın kendinize dikkat edin ve ona küçük bir yer yapın

suercn
suercn

4811

Kedinize pardon

Bana alışma zamanını biraz geçmişler gibi geldi. Yani bebeklik zamanlarında kediniz bir köpekle zaman geçirmiş olsaydı huzursuz olmazdı diye düşünüyorum. Aynı şekilde köpek de bebeklik zamanında yeteri kadar sosyalleşmiş olsaydı kedinize havlamak ve saldırmak gibi eğilimleri olmazdı. Bana kalırsa birbirlerine yaklaşmalarına hiçbir zaman izin vermeyin. Kediniz bir süre sonra köpek ona havladığı halde ona yaklaşamayacağını ve zarar veremeyeceğini anlayıp tedirginliği geçecektir diye düşünüyorum.

Diş törpülenmesi köpeklerde ki aniden ısırma durumlarına engel olması düşüncesiyle yapılıyor diye biliyorum. Şu an baktığınız köpeğe daha önce bir evde bakılmış diye düşünüyorum. Çünkü barınak vs gibi yerlerin aman ısırmasın diye bir köpeğin dişlerini törpülediğini hiç duymadım ve hiç sanmıyorum. Kedilere olan saldırganlığının sebebi de belki kedilerle hep kötü şeyler yaşamış olması olabilir. Yani travmatik bir durum oluşmuş olabilir. Arkadaşımın 7 yıldır birlikte baktığı kedi ve köpek de 1 ay önce resmen kavga ettiler hemde ortada bir sebep yoktu. Köpek o günden beri yolda gördüğü tüm kedileri kovalamaya çalışıyor. Yani köpek sık sık bunun gibi bir durum yaşadıysa ve yenildiyse bunu takıntı yapmış olabilir. Kendini en baştan koruma iç güdüsü ya da tamamen korkuyla böyle davranıyor da olabilir. Umarım o da alışır bir an önce. Bu arada kedinizin sakinleşmesine de çok sevindim :)

Roza23
Roza23

19328

Ben de acaba saldırgan miydi diye korktum ama hiç bana karşı bi hareketi olmadi. Hatta kedime havlarken yanina gidip bağırdım susmasi icin bana bakmadı bile. Köpeklere karşı bu kadar saldırgan degil mesela bence de bi travma olabilir. Tuvalet eğitimi de var bahçede bakmama rağmen çıkarana kadar yapmıyor. Umarim o da alisir en azindan saldirmamayi öğrenir de daha güzel geçiniriz biz de :)

Roza23
Roza23

19328

Kedimin ilk tedirginliği gitti. Pencereden ona bakıyor köpek havlamaya başlasa da duruyor orda. Sanirim artik korkmuyor o kadar ama köpeğe bi türlü öğretemiyorum kedilere karşı aşırı saldırgan tavırları var. Bir de köpegin köpek dişlerinin torpulenmis oldugunu farkettim. Bu neden olabilir sizce?

Yoenna
Yoenna

116

Merhabalar. Öncelikle yetişkin iki patili dostu birbirine alıştırmak biraz zor olsa da bazı yöntemler var. Belki %100 bu durumu düzeltemeyebilirsiniz ama denemekte fayda var. Dediğiniz gibi köpeğinizin komut alabilmesi oldukça önemli. Otur, bekle, dur komutları işinizi kolaylaştırabilirdi. Eğer varsa arkadaşınız köpeğe alışkın bir kedisi olan önce köpeğinizi onunla tanıştırmak da izlenim açısından güzel olabilir. Tasma ile tanıştırmak da stabil bir yöntem ama anladığım kadarıyla zaten köpeğiniz tasma kontrolünde. Kedinizle köpeğinizi tanıştırmadan önce köpeğiniz kısıtlı bir alanda olduğu için daha agresif davranıyor olabileceğinden köpeğinizin enerjisini atmasını sağlamanızı önerebilirim. Öncesinde olabildiğince yorarsanız çok daha relax yaklaşacaktır. Bi tshirtünüzü önce kedinize kullandırın üzerine yatsın sonra onu köpeğinize verin sonra tekrar kedinize verin. Birbirlerinin kokusuna alışmalarında yardımcı olacaktır.
Kaynak: https://hayvanlarnasil.com/kedi-ve-kopek-nasil-birbirine-alistirilir/
http://www.voyageavectonchien.com/en/how-to-help-dogs-and-cats-get-along/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 507 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR