Aşırı Miyavlama

Burcuk92
Burcuk92

842 Puan

Arkadaşlar merhaba, 10 aylık erkek kedimizi cumartesi günü kısırlaştıracağız. Sormak istediğim şöyle bir durum var. 6 aylık olduğundan beri birşey istediğinde, ilgi çekmeye çalıştığında sürekli miyavlayan bir çocuk. Ama son 1 aydır bu durum çığırından çıktı. Biliyorum kızgınlık durumlarından stres olduğunu. Gece uyurdu artık uyku da uyumuyoruz. Uykudan uyandığı gibi miyavlamaya başlıyor ve bu durum 24 saat sürekli devam ediyor.
Sormak istediğim kısırlaştırma sonrası miyavlamaları azalır mı? Yani bu durum geçici mi? Nasıl çözebiliriz bu durumu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128572

Azalır ama hemen değil, aylar sürebilir, hormonlarının düzelmesi gerekiyor. Ondan sonra emin olun şimdiki kadar bağırmayacak. Benim ağzı hiç kapanmayan kedim dut yemiş bülbüle döndüyse o da düzelir. Bizimki miyavlamayı bile unuttu diyebilirim, miyavlayacağı zaman zorlanıyor, nasıl miyavlasa bilemiyor.

Burcuk92
Burcuk92

842

Çok teşekkür ediyorum, biraz içime su serptiniz. Bizim oğlan çığlık atıyor bu miyavlamakta değil. Bazen boş bulunup korktuğum oluyor inanılmaz tiz bir sesle yapıyor bunu. Eşim işe gidiyor, ben evden çalışıyorum. Ne uyku ne sabır kalmadı ikimizde de. Her hangi birşeye odaklanmak imkansız bayağı zor bir dönem oluyor. Umarım ailece bu stresli dönemi en kısa sürede atlatabiliriz:)

tengrist
tengrist

11589

Bekletmeniz iyi olmuş erken kısırlaştırılan erkeklerde idrar yolları problemleri ve davranış bozuklukları görülme ihtimali daha yüksek.

aslihan_e
aslihan_e

128572

Bizimkini hep annem al diye çağırırdım, o da öğrenmişti, kapıdan anne diye seslenirdi, efendim derdim "al" derdi. Kızgınlık döneminde evin içinde anne diye diye anırır gibi bağırıyordu, öyle böyle değil. Bilmeyen insanlar bizimki balkondan anne diye bağırınca "Bismillah kedi dile geldi" deyip korkuyordu. Kısırlaştırdıktan sonra o kadar kısık sesle anne demeye çalışıyor ki, fısıldayarak söylüyor, alayım mı diye sorduğumda da fısıltıyla al diyor. O da nadir, çok mecbur kalırsa. Sesi içine kaçtı resmen. Normalde 7/24 deli gibi bağıran bir kediydi. Kardeşi de sessiz bir kediydi ama kızgınlığa girince o da miyavlar olmuştu, o zorla ses çıkardığı için çıkarınca tüm gücüyle çıkarıyordu, şimdi o da çok nadir miyavlar. Emin olun etkisini görürsünüz. Zor gerçekten, biz ailecek dayanamaz hale gelmiştik.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Kısırlaştırmayı 1-2 ay evvel yapabilirmişsiniz. Miyavlama konusuna gelince kısırlaştırma sonrasında da yapmaya devam edecek. Bir bebek gibi düşünün ta ki büyüyene kadar. 2 yaşıyla birlikte biraz daha kendi haline girecektir

Burcuk92
Burcuk92

842

8 aylık demişti veterinerimiz gelişimini tamamlaması açısından. Ancak araya aşıları girdi Ocak ayına sarktı maalesef. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.. aslında çok oyuncu bir çocuk. Oyun isteyince de sürekli sesleniyor. Kızgınlıktan mı oyundan mı miyavladığını bile anlayamıyorum şu ara. Umarım giderek biraz olsun sakinleşir.

Burcuk92
Burcuk92

842

Evet sanırım 8-10 ay en ideal zaman. Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR