Tüy Yumağı ?

Kedimekim
Kedimekim

11068 Puan

Kedim bir ay önce kusmaya calışmıstı. Bu durum üzerine veterinere getirdim bana tüy yumağı çıkarmaya çalışıyordur dedi ve midesi icin iki tane iğne yaptı. Eger bagırsaklarda tıkanıklık varsa bu iğne kusturacaktır onu dedi ama kusma olmadı. Bugün tekrar aynı kusma hareketini yaptı. Ama bir türlü çıkartamıyor tüy yumağını. Ben doğal yolla atsın diye zaten 2 güne bir malt veriyorum. Ama böyle kusma hareketleri yapınca endişeleniyorum. Bu tüy yumağı atma konusunda farklı bir deneyimi olan varsa paylaşabilir mi ?

6 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Yemesinde ve tuvaletinde bir sıkıntı var mı? Eğer bağısaklarında bir tıkanıklık varsa yemek yemeyi reddedecek ve kaka da yapmayacaktır. 1 ay uzun bir süre böyle bir durum için. Bence maltı her gün düzenli olarak verin. Yine de tıkanıklık şüpheniz varsa renkli sıvı ile röntgen çektirin. Renkli bir sıvı veriliyor kedinize sonra belirli aralıklarla röntgen çekiliyor sıvının ilerleyişine bakılıyor.

Gul36
Gul36

113362

Evet görülüyor. Ben hem veterinerimizin verdiği malt macunu kullandım, hem de Gimpet Malt Kiss ödül mamalarından verdim. Her kakasında mutlaka tüyleri görünüyor. Hata bazen bizim saçlarımız falan da çıkıyor. Şimdiye kadar da öğürme, kusma olmadı çok şükür.

Infernus
Infernus

111806

Evet gözükür kakasının içinde. Kedi çimi verebilirsiniz ama kusma yoluyla tüyleri atmasını çok sağlıklı bulmuyorum ben dışkı yoluyla atmak varken. Sadece içerisindeki vitaminler ve kedinizi mutlu etmek için verin çimi. Maltı düzenli kullanmak önemli yoksa etkisi düşük oluyor. Bir de başka marka kullanın, bakalım ishal sorunu olacak mı bunda da. Ben gimcatten çok dr. Clauders ürünlerinin faydasını gözlemledim. Fark edebildiğim kadarıyla yani. Her iki markanın da değişik ürünlerini kullanıyorum hangisini o an buluyorsam.

serot10in
serot10in

912

Daha doğal olan kedi çimi de deneyebilirsiniz. Çok uygun fiyatlara satılıyor kediniz eğer gerçekten ona ihtiyacı varsa zaten yer ve yumakları çıkarır. Ama malt verdiğinizide söylemişsiniz belkide belli bir kısmı dışarı atılmıştır zaten. Fakat durum devam ederse farklı bir hekime de götürün Allah korusun başka bir rahatsızlığı olmasın. Geçmiş olsun.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Yemesinde icmesinde hic sıkıntı yok. Her zaman ki gibi baya hareketli de. Maltı her gun verince bi kere ishal olmustu o yuzden 2 gune bir veriyorum. Cimi de daha once kullanmistik o da disari atmasina yardimci olmadi. 1 ay icerisinde iki kere kusma hareketi yapti. Acaba kakasinda kedi tuyu goruluyor mu bu sekilde malt verip de goren vr mı

Kedimekim
Kedimekim

11068

Trixie marka hakkinda da iyi seyler okudum tuy yumagi atmak icin bu markayı kullananlar var mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 674 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR