2.5 Yasindaki Kisir Dişi Kedim Bir Anda Bana Ve Eşime Saldirmaya Basliyor

Aa12
Aa12

170 Puan

2.5 yaşında kısır siyah renkli sokaktan 2 aylık civariyken sahiplendiğimiz kedimiz var.
6.12.2023 tarihinde kedimiz eve getirdigimiz kargo kutularini(bir süre dışarıda beklemiş olan kutular) dikkatlice koklarken onu uyarmamiz sonrasinda bize şiddetli bir sekilde saldirmaya başladi.kiflama ,tükürme, çizme ve kovalama şeklinde. Kendimizi odaya kapatarak uyuduk. Sabah uyandağımızda agresif halleri devam ediyordu ve ancak.8 9 saat sonrasinda mamasinin ve tuvaletinin olduğu odada beklemesiyle sakinleşti ve normal haline döndü. 31.12
2023 tarihinde yine benzer davranislari sergilemey basladiği anda mamasi ve tuvaletinin olduğu odaya kapattik ve 15 dk içinde normal haline döndü.bu agresyon başladığı sırada dışarıdan kedi sesi duyduk.ilişkili olabilir diye düşündük. 1.01.2024 tarihinde yine benzer bir davranışa başlarken odasına koyduk ve yine 15 dk içerisinde normale döndü. 10.01.2024 tarihinde , annemin kızgınlık döneminde olan erkek kedisini bolca sevdikten sonra eve geldik ve kedimiz tedirgin bir şekilde bizi koklayarak agresif hareketlerine başladı. Şiddeti yüksek olduğu için tutamadik. Tutmaya çalıştığımızda idrar ve kakasinı kaçırarak kaçtı. Tüm gece boyunca bu agresif hareketleri devam etti. Sabah uyandığımızda yine tedirgin ve saldırgandı ancak seviye düşmüştü.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

Kedinizde kaygı bozukluğu oluşmuş, bunun için veteriner desteği almalısınız. Başlangıç olarak bitkisel sakinleştiriciler deneyebilir geçmezse ilaç kullanması gerekebilir.

Cennet29
Cennet29

123977

Eve başka hayvanların kokusunu taşımayın. Ayakkabılarınızı evin içerisine çıkarıyosanız cıkarmayın dışarıda bırakın. Başka hayvanlara el sürdüyseniz ellerinizi yıkamadan kedinizi sevmeyin. Dışarda bıraktığınız eşyalara başka kediler sürtünüyosa eve sokmayın. Kediniz ciddi bir proplem yaşıyo kaygısını minimuma indirin eğer bu davranışlarında azalma olmazsa bazı zararsız sakinleştirici ürünler kullanmanız gerekebilir

Aa12
Aa12

170

Cevaplar icin cok tesekkur ederim.cok dikkat ediyoruz bahsettiginiz hususlara. Peki önerebileceginiz bu konuda uzman veteriner ve bahsetriginiz ilaclar nelerdir? Ya da uygulamamiz gereken yöntem. Onu kaygilarindan arindirmak icin bir metod.

aslihan_e
aslihan_e

128563

İlaç olarak benim isim vermem doğru olmaz, insanlara yazıldığı gibi reçeteli ilaç kullanması gerekebilir. Veteriner de ile göre değişir, hayvan psikolojisine önem veren bir veteriner bulmanız gerekli. İlinizdeki veterinerlerin telefon numaralarını google'dan falan bularak ön görüşme yapıp fikir sahibi olabilirsiniz. Bitkisel sakinleştirici birçok marka var ama benim gördüğüm çok da işe yaramıyorlar. Yine de veteriner size uygun etkili bir ürün bulabilir. Sinirlenme anlarında mamayla dikkat dağıtırsanız iyi olur. Kedinizin o kedi sesi falan duyduğu zamanlarda asla fiziksel olarak yaklaşmayın, normalde evde başka kedi olsa onu tehdit görüp ona saldırır ama sizi bulduğu için size saldırıyor. Dışarıdaki kedi seslerini tamamen ortadan kaldıramayacağınız için o konuda elinizden gelen pek bir şey olmayacak. Dendiği gibi zaten başka kedi kokusu taşımamanız gerekli. Size saldırırsa asla el kol tekme hareketleri ile kendinizi savunmayın, bir yastık falan kullanın, yoksa sizden karşılık aldığı için daha şiddetli saldırabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR