Kedimin Kendini Sürekli Yalaması Normal Mi?

Pnrdogan
Pnrdogan

2611 Puan

Gün içinde iki üç kez yapıyor özellikle bazi bölgelerini çok yalıyor ıslatıyor resmen, bu normal mi

4 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Kediler gün içerisinde kendilerini 2 ile 4 saat yalayabilirler :) Kendilerini yalayarak temizliyorlar çünkü, çok temiz hayvanlardır.


Bazı kedilerde obsesiflik durumu olabiliyor veya egzama gibi durumlara bağlı aşırı kaşıntı olabiliyor. Onlar kendi tüylerini ısırıp yolma derecesinde yalıyorlar. Böyle bir durum yoksa gayet normal yani

somnium
somnium

12640

yarım saate bir yalanması normal değil. ara ara yalanırlar, ki bu ara ara yalamalar 5 dakika da sürebilir sorun olmaz. ama eğer sık sık yalanıyorsa burada herhangi bir cilt sorunu olabilir. cildini, tüylerinin arasını kontrol etmenizi öneririm. ki alerji sorunu da yaşıyor olabilir, son zamanlarda tükettiği şeyleri gözden geçirin. en son kedim, sık sık yalanmaya başladığında(ki zaman tutmuştum, genelde 15-30 dakikada bir kısa süreli yalanıyordu.) mantar olduğunu fark ettik. erken teşhisti, bu yüzden 1 ay sürdü. ki kediniz ne kadar sizinle, bilmiyorum. ama belirli yalanma zamanları oluyor. mesela kedim uyuyacağı zaman hemen öncesinde kendini temizler ve öyle uyumaya devam eder. veyahut güzel bir yemekten sonra, onu öptüğümüz zaman ve çok dokunduğumuz zaman... gibi gibi etkenler de var. detaylıca tüylerine ve yalanmasına bakın. özellikle çok yaladığı bölgelere bakın.

Pnrdogan
Pnrdogan

2611

Belirli yaladigi bölgeler var baktım bir kızarıklık göremedim bir sorun varsa nasıl görünür tüylerin arasi

somnium
somnium

12640

pütürlü, kızarık ya da pullanma gibi görünür.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR