Kemik Üremesi/Arka Pati Ampute/Kanser

Merhaba,
Yaklaşık 7 yıl önce sahiplendiğim kedimin geçen Nisan topallamaya başlaması sebebiyle veterinere götürdük ve maalesef kemik üremesi (bir çeşit tümörmüş) olduğunu öğrendik. Ameliyat ile bölgeyi temizlediler ancak dedikleri gibi 2 ay sonra aynı patide tekrar oluştu. Şu an veterinere götürmeye korkuyorum çünkü ampute edilmesi gerekeceğini söylemişlerdi. Agresif bir tümörmüş ve kemikten akciğere metastaz yapması durumunda dönüşü olmadığını söylediler. Sorum şu daha önce bu tümörü duyan, bilen farklı tecrübesi olan var mı? Arka patisi ampute olmuş kedisi olan bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok yardımcı olmuş olursunuz. Umarım en sevdiklerimizin başına böyle kötü hastalıklar gelmez, hastalıkla boğuşanlar da umarım tez vakitte sağlıklarına kavuşur. Şimdiden teşekkür ederim.

3 CEVAP

Wabisabi
Wabisabi

335

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Benim bir kedim pandemi döneminde meme tümörünü atlattı. Veterinerimiz kesinlikle tüm meme bezlerinin alınması gerektiğini söylemişti ancak bir başka veterinerler ile de görüşerek en sonunda sadece 2 memesini aldırmaya karar verdim. Şu an 12 yaşında ve tahlilleri hep temiz çıkıyor. Tavsiyem mutlaka ikinci, üçüncü bir görüş daha almanız.
Ayrıca bir diğer kedimin, ben onu sahiplenmeden önce trafik kazası nedeniyle arka bacağı kalça dahil ampute edilmiş. Henüz 6 aydır birlikteyiz ancak sürekli unutuyorum.
Ameliyat sonrası gücünü daha çabuk toparlaması için çocuklarıma hep (veterinerin tavsiyesiyle) Vet's plus'ın C vitamini tabletinden verdim. Faydası olduğunu düşünüyorum. Onu da ek bilgi olarak vermiş olayım. Umarım yazdıklarım faydalı olur sizin için.

HepsiPati
HepsiPati

5144

Geçmiş olsun. Bahsettiğiniz hastalığı bilmiyorum fakat küçükken arka bacağı trafik kazasından ampule edilmiş bir kedi sahiplendim. Şu an 4,5 yaşında. Diğerlerinden bir farkı yok. Koşup oynuyor. Fakat sokakta yaşaması zor böyle olanların. Size tavsiyem farklı bir veteriner görülşü daha almanız. Yaşaması için gereken bu olacaksa yapılması gerek. Elbette çok zor. Geçmiş olsun.İyi haberlerinizi bekliyorum.

Söyledikleriniz, paylaştıklarınız çok değerli, çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 159 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR