Gece Miyavlaması

Echo
Echo

298 Puan

Herkese merhabalar, yaklaşık 10 gün önce 1 yaşında erkek(kısır) british shorthair cinsi kedi sahiplendim. Bu kedi cinsinin çok sessiz olduğunu biliyorum ama benim kedim geceleri çok miyavlıyor. Geceleri uyuyamıyorum, uyursam da 5-6 defa uyanıyorum geceleri. Gelip kulağımın dibinde miyavlıyor uyanmam için o derece ancak sabah 5 gibi susuyor bir köşeye gidip uyuyor akşama kadar da çıkmıyor o uyuduğu yerden. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kedim eve tamamen alışınca susacak mıdır yoksa bu alışkanlık devam mı edecektir? Teşekkür ederim.

5 CEVAP

Alışma kaynaklı da olabilir. Bol bol oyun oynatın yorulunca uyur zaten. Bir de bazı kişiler gece yaş mama verilirse uykusunu kolaylaştırıyor diyordu.

Echo
Echo

298

Sağolun deneyeceğim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bazı kediler konuşkandır. Sıkılma, ihtiyaçlarını belli etmek,sizi çağırmak gibi şeyleri bağırarak belli ederler,benim oğlum bu şekilde yapıyor. Yani bu durum devam edebilir ve ırkına bağlı bir durum değil.
Şuan ki durum ise alışma sürecinden kaynaklanıyor olabilir,eski sahibini arıyor yada canı sıkıyor olabilir. Çözmek için akşamları uyumadan onu iyice yoracak şekilde oyun oynamanızın faydası olabilir bence. Bu şekilde bağırsada daha az bağırıp uyuyacaktır diye düşünüyorum. Sabahları da uyumasına izin vermeyip ilgisini çekecek oyuncaklar ile oynatmanın da yararı olacaktır diye düşünüyorum. Oyun ve uykuyu belli düzene sokabilirseniz hem kediniz ile daha kaliteli zaman geçirmiş hem de bu sorunu çözmüş olursunuz bence. Umarım size çabucak alışır ve bu durum çözülür

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Geldiği evde birden çok kedi var ise çok ilgileniliyor idiyse yeni yerini yadırgıyor evini arıyor ise miyavlar kedi kısmısı.

Echo
Echo

298

Geldiği evin de tek kedisiymiş ve o evde hiç miyavlamıyormuş sadece aç ve sevilmek istediğinde miyavlıyormuş. Ama biz de baya uzun uzun gece boyunca miyavlıyor. Seviyorsun yine miyavlıyor. Maması suyu herşeyi tam. Bir ısteği var ama anlayamadım tam. Dollfacepersian dediklerinizi uygulayacağım bu akşam bakalım neler değişecek şu anda evde kayıp dışarı çıksın akşama doğru oyun oynatıp yatmaya yakın yaş mama vereceğim. Teşekkür ederim cevaplayan herkese.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 615 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR