Yavru Kedi Yaş Mama

Castielthecat
Castielthecat

2464 Puan

Kaliteli yaş mamaları ülkemizde bulması çok zor oluyor en son Schesir in ton balıklı ve aloeveralı yaş mamasında karar kılmıştım ama onu da bulamadım. Bunun dışında bana önerebileceğiniz içinde zararlı içerikler bulunmayan yavru kedi için yaş mama var mı acaba? Ben bir de şu markayı duymuştum https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/gimcat-shinycat-ton-balikli-yavru-kedi-konservesi-70gr.html

bundan mı alsam, sizin görüşleriniz nelerdir?

9 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

gimcat güzel bi marka tavsiye ederim, naturea, applaws, sapphere de içeriği güzel markalar. eğer imkanınız varsa haftada birkaç defa verebilirsiniz genel kanının aksine içeriği gerçek etten oluşan kaliteli bi mama kediler için kuru mamadan çok daha faydalıdır üstelik nem ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur.

aleyn
aleyn

113859

ton balıgı konservesi derken ton balıklı mama olarak anladım ama bizim için olanlardan veriyorsanız konservelerin yağları kediler için fazla yağsız olandan olsa bile konserve mamaların içine kedilerin ihtiyacı olan vitaminler katılıyor bu yuzden mama vermeniz çok daha iyi olur.

Gul36
Gul36

113362

Ton balığı konservesi derken bizim için üretilmiş olandan mı bahsediyorsunuz?


Benim kedim Schesir aloe vera ton balıklı yiyordu ama sonra sıkıldı. Ben de yaş mama arayışına girdim ve Naturea, Animonda Carny Ocean, Schesir ve gimcat Shiny cat'in çeşitli ürünlerini aldım. Schesir ürünlerini genelde yiyor. Carny ocean ile Naturea 'yı şöyle böyle yedi. Gelip gidip başka bi şey bulamayınca yemek zorunda kaldı. Shiny Cat'in yalnızca ton balıklı balkabaklısını yedi. Tavuklu, çimenli tavuklu vs. Gibi çeşitleri koklayıp koklayıp gitti hep. Bir sure baska mama vermedim, yine de yemedi. Sokak kedilerine verdim ben de.


Tabii hepsinin zevki farkli oluyor. Siz de bu şekilde denemelik alıp bakabilirsiniz.

riuhole
riuhole

3534

@Gul36 aynı sorunu ben de yaşıyorum, kedilerimiz birer gurme :D


Öncelikle merhaba! bizler için üretilen ton balıklardan bahsediyorsanız kesinlikle hemen vermeyi kesin yağlı ve tuzlu konserve ton balığı kediniz için yeterli besini sağlamayacağı gibi fazlası kedinizi zehirleyebilir.


Yaş mama konusunda jelli yaş mamaların ileriye yönelik kalp rahatsızlığı yapabileceğini duymuştum (bakın sadece duymuştum araştırmadım.) Yine de jelli mama kullanmaktan kaçındım. Naturea, applaws ve schesır ın jelsiz yaş mamalarından kullandım. Tavuk içerikli yaş mama kullanılmasını da önermiyorum daha çok lif takviyeli ;(kabaklı aloa veralı ananslı vb.) ve deniz ürünlü işte balıktır karidestir yengeçtir vs vs. gibi. Ama yaş mamanın da sürekli verilmemesi gerektiğini biliyorum ayda 3 4 kez ödül niyetine verilmeli ağız ve diş sağlığı açısından.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Schesir, Gimcat, Animonda bu üçünde şaşmayın. Bence sırayla deneyin her ay. Hangi markayı bayıla bayıla yiyorsa ona devam edersiniz. (Bu arada bu markaların hepsinden aynı tür et versiyonunda alın ki emin olun hangi markayı en çok sevdiğine)

Castielthecat
Castielthecat

2464

Bu arada eklemeyi unuttum, haftada 1 ton balığı konservesini veriyorum ve severek yiyor acaba bu yeterli olur mu diye de düşünmüyor değilim. Sizce ne yapmalıyım?

Gul36
Gul36

113362

@riuhole , Kesinlikle katılıyorum. Hangisini sevecek diye başında beklemekten yoruldum artık ya. :D


Jelli yaş mamalarla ilgili o sorunu ilk defa duyuyorum. Araştırmak gerek. Eminim buradaki arkadaşların bu konuda bilgisi vardır.


Ben maalesef tavuk içerikli almak zorunda kaldım artık çünkü nedense balıklı olanları yemiyor kontes. Tavuklu-tunalı olanları yiyor neyse ki.

Gul36
Gul36

113362

Arkadaşlar, riuhole'un yukarıda bahsettiği jelli mamaların kalp rahatsızlığına yol açması konusunda kesin bilgisi olan var mıdır acaba? Yaş mama alışverişimden önce ilk ağızdan bilgi sahibi olmak isterim.

asliierinc
asliierinc

268

Bildiğim kadarıyla yaş mama çok sık verilmemeli özellikle küçükse kediniz hafta da 1 diye öneriliyor zaten veya bir pakedi bir kaç güne yapabilirsiniz. Ben royal canin, reflex veya pro planın yaş mamasını kullanıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1446 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR