Kedim Pyometra Ameliyatı Sonrası Kötüleşmeye Başladı

sevgikrhnx
sevgikrhnx

614 Puan

Merhaba, kedim bir iran kedisi sokaktan sahiplenmiştik şu an tahminen 3.5 yaşlarında aldığımda 2 civarıydı tüm aşılarını kontrollerini yaptırdım. Her şey kısırlaştırma için gittiğimde oldu önce testlerden böbrek değerlerinin yüksek çıkmasıyla ameliyata alınamadı ve ek takviyeye başladık değerler düzeldi ancak veteriner güven vermediği için başka bir veterinerle görüştüm tekrar kanına ve organlarına bakıldı kanında ciddi bir enfeksiyon çıktı ancak organları güzel durumda olduğu için ameliyata alındı ameliyatta pyometra olduğu anlaşıldı rahminde ciddi bir iltihap vardı rahmi alındı uzun bir ameliyat geçirdi ameliyat sonrası kabızlık problemi yaşadık çok güzel yemesine içmesine rağmen kakasını yapamıyordu veteriner zetinyağı içirmemi söyledi işe yaramadı sonra likit vazelin ve bağırsakları için takviye gıda verdik ağızdan ama sanırım boğazına kaçtı ve ciğerlerinde sıvı oluşumu oldu tekrar veterinere gittik röntgenle bakıldı ve bağırsaklarda gaz ve ciğerlerde su gördüğü için lasix diye bir ilaca başladık aynı zamanda antibiyotik de kullanıyoduk 3 gün sıvı bir şekilde kakasını yaptı hatta biraz rahatladı ama sonra yine kesti yapmayı bu sefer yemek yemeyi de bıraktı su içmemeye başladı ama lasix denen ilaç sürekli çişe çıkardığı için de vücudu ciddi su kaybetti dehidre olmaması için veteriner serum yaptı beslenme ve su için aynı zamanda ağrı kesici verdi ve boğaz tahriş olduğu için yeme içmeyi reddettiğini söyledi hepsini yaptık hatta bağırsakları bile yıkandı ama bağırsaklar boş sadece gaz vardı. Süreç o kadar karmaşık ki kafam allak bullak oldu sapasağlam kedi ameliyattan sonra asla toparlayamadı. Eve gelir gelmez kustu. Mide bulantısından dolayı kustuğunu normal olduğu söyledi veteriner ancak bana hiç normal gelmiyor bu kadar ilaç kediye verilmesi bilmiyorum Evde seruma devam ediyoruz hali pek yok ne yapacağımı bilmiyorum. Böyle bir şey başına gelen var mı artık ne yapacağımı şaşırdım.

7 CEVAP

Sunahera
Sunahera

30

Merhabalar İstanbul Avrupa yakasındaysanız Eyüpsultanda Patiloji veteriner kliniği var 7/24 hayvan hastanesi çalışanlar gerçek anlamda bilinçli ve ilgili arkadaşlar tavsiye ederim benim 3 yaşında ki kızımı orada kısırlaştırma operasyonunu yaptırdım çok memnun kaldım. Aklınızda olan soruları da arayarak bilgi alabilirsiniz. Bilginiz olsun

sevgikrhnx
sevgikrhnx

614

Hsm veteriner kliniğine gidiyorum. Tolga’ya gittim ve memnun kalmadım malesef para odaklılar ve pyometra teşhisi koyamadılar ellerindeki pahalı takviyeleri verip veterinerde satılan özel mamalardan satıp gönderdiler ben aylar sonra başka bir veterinere kısırlaştırma için gittiğimde öğrendim bu durumu o yüzden oraya tekrar gideceğimi sanmam. Yine de teşekkür ederim. Kakasını yapmaya başladı azar azar yemek de yiyor genel durumu iyi ancak bugün tekrar kanına baktığımızda bağışıklığında pek bir ilerleme kaydedememişiz antibiyotik tedavisine devam edicez.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

Çok üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun, şuanki veterinerinizden memnun musunuz belki daha iyi veteriner önerisi olur

sevgikrhnx
sevgikrhnx

614

İstanbulda değilim malesef denizlide yaşıyorum. Veteriner konusunda asla emin olamıyorum ilk defa böyle bir süreç yaşıyorum asla toparlayamadı ameliyat sonrası başka bir yere götürsem takibini yapabilir mi ya da daha önceki gibi mi çıkar bilmiyorum. Şu an takibini yapıyor ama net bir şey söylenmemesi ve tüm bunların niye olduğunu bilmemek gerçekten üzücü. İkinci bir antibiyotiğe başladıktan sonra kusma reaksiyonu gösterdi bir de günlerdir yemek yemiyor serumla duruyor ne yapacağımı bilemiyorum

zey940
zey940

2679

Hangi veterinere gidiyorsunuz? Ben de Denizli'de yaşıyorum Tolga veteriner kliniğine bir bakabilirsiniz. Bu kadar ciddi işler için götürmedim ama 7/24 açık olduğu için sokak hayvanları tecrübeleri de fazla. Ağır vakalar da çok oluyor yani, oraya bir bakabilirsiniz. La vita veteriner kliniği var hallaçlar tarafında. Denizli'deki aktif sokak hayvanları grubuna üye, wp üzerinden ya da kliniğinde vs çok yardımcı oluyor diye biliyorum. Hayvan hastanesi var yine, normal veterinerlere göre daha ucuz oluyor ücretler. Onlar da baya tecrübeli bir arkadaşın kedisinin bakışından fip olduğunu anlamışlardı göre göre tecrübe etmişler artık. Kedinizin durumu hiç iç açıcı gelmedi bana. Yapabiliyorsanız İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlere götürmeye çalışın en kötü başka bir veteriner daha baksın durumuna.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

nasıl oldu kediniz

sevgikrhnx
sevgikrhnx

614

Az az mama yemeye başladı ama hala tuvaletini yapmıyor malesef

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR