Tüy Kusması İçin

deniz_berkan
deniz_berkan

115161 Puan

Merhaba arkadaslar ,
sorularda kedilerin tüy kusma cıkarma gibi eylemleri,çim,malt vb şeyler duyuyorum .. açıkçası başıma hiç tüy kusma vs gelmedi 1 yasında olacak neredeyse...tüy kusması için bunu siz teşvik etmek için yardımcı birşeylermi veriyorsunuz onu anlayamadım ? Bu arada dışkıda tüyler oluyor ara ara ...

12 CEVAP

Kjw
Kjw

2320

Merhaba malt zaten tüy kusmadan dışkıyla çıkarması için verilir... Bir bakıma kusmadan tüylerden kurtuluyor.Neden kusmasını istiyorsunuz? Onun içinde zor ve yıpratıcı bişey kusma yolu.

Kjw
Kjw

2320

Benim kedimde hiç tüy kusmadı şimdiye kadar,kusmasınıda istemiyorum,eski kedim kusardı hep o zamanlar bilmiyordum bu tür şeyleri ve çok zorlanırdı...


Ama genelde kusması için çim veriyorlar,kedi ihtiyac duyarsa onu yiyip kusuyor...

riuhole
riuhole

3534

Kedi maltının işe yaradığını hiç sanmıyorum ve kedinin kusması kendi doğasında olan bir şey. Ama en önemlisi kedinizi sık taramak çünkü kedi kendini tararken yutuyor kıllarını. Haeya için macun kullanmama rağmen kendi kendine kusup çıkardı kıl yumağını ben de eve kedi çimi aldım en azından kusması kolaylaşsın diye. Macuna devam ediyorum belki zamanla yardımı dokunur diye. Ama Muzaffer de ne macun yer ne çim buna rağmen hiç kusmaz. Aynı sizin bebeğinizde olduğu gibi dışkısında olur tüy. Eğer mevsim dönüşünde oluşan yoğun kıl dökümü zamanından sonra da kusmadıysa daha da kusacağını düşünmüyorum. Macun konusunda kedilerimiz bunu çok iştahlı yediği için etkisi altında kalıyor olabiliriz ama benim kedilerimin dışındakilerde etki ediyor da olabilir.

septikbaykus
septikbaykus

17255

taramaları nasıl yapıyorsunuz ? ben bahçede baktığım anne kedi için eldiven aldım

riuhole
riuhole

3534

Haftada iki kez furminatörle tarıyorum ki dökülmeye yakın ince tüyleri de topluyor ve dökülmeyi azaltıyor. Eğer siz de kullanmayı düşünürseniz hep onunla taramayın yoksa tüyleri seyrekleşir kel kalır yavrucak. Diğer günlerde ise bildiğimiz rulo saç fırçasıyla tarıyorum hem deride tahriş yapmıyor hem de reklamı yapılan binlerce taraktan çok daha iyi tarayıp topluyor. silikon el fırçası kullanmıştım ben de ama kedilerimden biri korkunca tarama işlemi kabusa dönmeden bıraktım. Eldiven ise hiç kullanmadım ama eğer tahriş yaratmıyor ve yeterli geliyorsa bence devam edebilirsiniz.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Furminatör pahalı bir fırça dimi ? bana acıtan ve rahatsız eden bişeye benziyomuş gibi geliyo hep

aleyn
aleyn

113859

mamaların içlerine de tüyleri sindirerek atmaya yönelik içerik konuyor bildiğim kadarıyla o yeterli geliyor olabilir ama genel olarak malt işe yaramıyor demek doğru değil her kedi birbirinden o kdar farklı ki. benim kedim uzun tüylü ve kendini çok fazla yalıyor malt kullanıyordum sürekli bu süre içinde dışkısında tüy yumakları oluyordu ve hiç kusmadı sonra malt yemek istemedi sıkıldı sanırım ben de ara vermek adına bi 6 ay kadar vermedim bu süre içinde 2 kez tüy yumağı kustu sonrasında tekrar malta başladım ve kusmaları durdu dışkısında tüy görmeye başladım. velhasıl genelleme yapmak çok doğru değil, gözlem ve takiple neye ihtiyacı oldugunu kaçırmamak gerek..

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

ben kusmasını istiyorum yazmadım , illaki kusmasımı gerekli tüylerini bunu merak ettim Teo hiç bunu yapmadı acaba bunu sizlermi destekliyorsunuz bunu merak ettim.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Kedi maltı verin bol bol. Gerçi işe yarıyomu meçhul ama

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

ozaman kusmasın böyle dışkıyla atıyor kendi kendine demekki teşekkür ederim :)

septikbaykus
septikbaykus

17255

İnşallah atıyodur bize hep böyle söylüyolar ama işte .

riuhole
riuhole

3534

Evet biraz pahalı ama haldur huldur taramadıktan ve bastırmadıktan sonra deride tahriş ya da kedilerimizde sinir yahut acı yaratacak bir ürün olmadığı gibi evinizde kedi kılına alerjisi olan kimse olmadıktan sonra gerekli de değil. Ben evimizde alerjik bireyler olduğu için kullanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 913 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR