Kedim Tüy Döküyor

PelinKaya
PelinKaya

247 Puan

Merhaba,benim 3.5 aylik bir kedim var,anneyi 3 ay emdi,sağlikli bir oğluş cok sükür:)şimdi bu aralar sanki tüy dökümü artti,öyle Fazla Mi bilmiyirum Ama severken 2-3 tane havada ucusuyor onun disinda tuyleri parlak yumusak hic aralik yok;Ben onu her gun eldivenle haftada bir gunde furminator orjinal tarağiyla tariyorum fakat hangi islak mamayi vermeliyim hem saglikli hem de tüy dökumu azalsin?Kuru mamasi kitten tavuklu matisse mama memnunum,islak mamayi schesir veriyordum ton balikli ama asiri hiperaktif oldu yavrum:)normalde gunduz uyurdu islak mamayi yedigi gunler resmen havada ucuyor o yuzden schesir den vazgectim,oglum sakinlesti:)

13 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Kedinin hareketlisi makbuldür bence. Ben benimki hareket etsin, hoplayıp zıplasın diye gözünün içine bakıyorum. :D Benim kedim de Schesir yaş mama yiyor bu arada. Onun odadan odaya koşturmasını zevkle izliyorum ben de. Zamanı geldiğinde de çok güzel uyuyor; uykusundan da asla ödün vermez.


Bunun dışında, riuhole'a katılıyorum. Tavuklu mamalar yazın deri ve tüy sağlığına olumsuz etki edebilir. Bazı mama markalarının veterinerleriyle yaptığım görüşmede balıklı mama tavsiyesinde bulunmuşlardı. Ayrıca malt macun ve maltlı ödüller de verebilirsiniz.


Kendi veterinerimizin söylediği üzere de, "Kedi bu, tüy döker. Bazen ne yaparsanız yapın önüne geçemezsiniz." :)

riuhole
riuhole

3534

Yaz aylarında içeriğinde tavuk bulunan mamalar kedilerde cilt hastalıklarına ve yoğun tüy dökümüne yol açıyor. Kedinizi gayet güzel tarıyorsanız ve tüy dökümü buna rağmen artıyorsa ve kedinizin hiçbir sağlık sorunu yoksa vitamin takviyesi uygulayabilirsiniz, balık içerikli kuru/yaş mama kullanabilirsiniz.

berkdoan
berkdoan

1078

Benim kedimde de tüy dökümü çok arttı ve yaklaşık 3 hafta sürdü. Yazlık tüylerini cıkarıyorlar ve bu sürede bebeklik tüyleri değişiyor bu da tüy dökümünü arttırır. Vitamin macunu verirseniz tüy dökümü illa ki azalır.

Gul36
Gul36

113362

Gücünüz yetiyorsa kuru mama Acana Pacifica ya da Orijen 6 Fish olabilir. En iyileri bunlar. Yaş mama Schesir dışında ben Naturea, Animonda Carny Ocean ve Gimcat Shinycat ürünlerini denedim. Gimcat'in balkabaklı ton balıklısını yedi, onun dışındakileri beğenmedi. Naturea ton balıklı, Animonda Carny Ocean ton balıklı/sığırlı gibi mamaları da sevdi.


Eğer bahsettiklerim gibi kaliteli mamalar alabilirseniz fazla vitamin takviyesine gerek kalmaz. Onların içinde kedi için gerekli her besin ve vitamin zaten var.


Gimcat'in Malt Kiss adlı bir ödül maması var, ondan alabilirsiniz .

PelinKaya
PelinKaya

247

alirim maliyeti hic onemli deil yeter ki sağlikli ve mutlu olsunlar:)hepsi yavru kedilere uygun mu peki bahsettiklerinizin?

PelinKaya
PelinKaya

247

hangi malt macunu Ya da ödülû veriyim tuy sagligi icin bir de hangi islak balikli mamayi onerirsiniz schesir disinda baska:)

PelinKaya
PelinKaya

247

bir de marka olarak hangi vitamini veriyorsunuz;saglikli bir Kedi fazla vitamin zehirlenme yapmasin insanlardaki gibi bilemedim:)

Gul36
Gul36

113362

Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.


Acana ve Orijen'in kuru mamaları her yaştan,ırktan kedi için uygun. Kısır olup olmadığı da fark etmiyor. Besin değeri en yüksek ve güzel olan kuru mamalar bunlar. Üreticileri ve veterinerleriyle görüşerek karar verdim ben.


Yaş mamalarda ben de tereddütlüydüm ama buradaki üyeler sağ olsun, içimi rahatlattılar. Yavru kedi için özel üretilen yaş mamaların sadece çiğnenmesi daha kolay. Normal yaş mamalardan da alıp birazcık ezerek verebilirsiniz. Hepsi kaliteli mama oldukları için içerikleri de çok kaliteli zaten. Özellikle Schesir'i tavsiye ederim. İçiniz rahat etmeyecekse Schesir'in ton balıklı ve tavuklu kitten ürünleri de var.


Ödül mamalarının da yavru kedilere özel olanları var. Malt Kiss bunlardan biri. Multi Kiss de var ama onda şeker katkısı olduğu için tavsiye etmem. Ben yanlışlıkla almıştım, arada çok az veriyorum, biraz da sokak kedilerine dağıtıyorum. Yavru kedilere özel stick ödül mamaları da var Gimcat'in. Bir de arkadaşlar bana kaliteli, proteini yüksek mamanın yanında kullanmam için idrar yolları macunu tavsiye etmişlerdi. Gimcat Urinary System macunu aldım.

Gul36
Gul36

113362

Şimdi ilk mesajınıza tekrar baktım, siz zaten Schesir kullandığınızı söylemiştiniz. İsterseniz Gimcat, Animonda Carny Ocean ve Naturea markalarını bir deneyin. Ama Schesir'den de vazgeçmeyin derim ben. Bırakın sağlıklı olsun da çok hareket etsin. :) Kilo da almaz hem fazla.


Bir de Schesir'in üreticisiyle görüştüm ve mamalarının %100 doğal ve güvenli olduğu konusunda garanti verdiler. İçindeki jöle de sebzelerden yapılıyormuş, katkı maddesi yokmuş.

PelinKaya
PelinKaya

247

Tesekkur ederim,önerileriniz için orijen mamaya gectim kuru mama olarak;ıslak mama olaraksa onerdiğiniz ürünlerden birer tane aldim her hafta bir tane veriyorum;kuru mamasi hep ayni ama islak mamayi oďul gb hep farkli veriyorum haftada 2 gün totalde 100 gr i gecmiyorum cunki yaninda surekli kuru mamasi da var otomatik filtreli su kabi da aldim surekli suyu da var islak mamayi surekli farkli vermem sorun olur mu?

PelinKaya
PelinKaya

247

Sindirim sorunu yasamiyor gb gorunuyor;bir de Hic mama secmez,taş olsa yer:)))farkli islak mamalari cok seviyor hep ayni islak mamadan sıkılıyor gb:)bir de ben balikli urunlerden biraz korkuyorum cok iyi biliyorum ama sirf balikla beslenince oğlum cok hircinlasiyor normalde uysal bir kedi ama balik yerse inanin bir saniye durmuyor;tamam hareketli olsun ama cok riskli yerlerden atliyor koşa koşa kafasini bir yerlere carpabiliyor bir sey olur diye korktugumdan sirf balikli mama vermiyorum ve daha sakin mirlayan bir kedi oldu:)

PelinKaya
PelinKaya

247

Sindirim sorunu yasamiyor gb gorunuyor;bir de Hic mama secmez,taş olsa yer:)))farkli islak mamalari cok seviyor hep ayni islak mamadan sıkılıyor gb:)bir de ben balikli urunlerden biraz korkuyorum cok iyi biliyorum ama sirf balikla beslenince oğlum cok hircinlasiyor normalde uysal bir kedi ama balik yerse inanin bir saniye durmuyor;tamam hareketli olsun ama cok riskli yerlerden atliyor koşa koşa kafasini bir yerlere carpabiliyor bir sey olur diye korktugumdan sirf balikli mama vermiyorum ve daha sakin mirlayan bir kedi oldu:)

Umuthamza
Umuthamza

533

Kedilerde tüy dökümü problemi dahil olmak üzere, bir çok sağlık probleminden uzak kalmanın anahtarı, hazır mama kullanıyorsanız kaliteli olanlarından kullanmaktır.
Kedilerde su tüketimi, sadece kedilerde tüy dökülmesi tedavisi için değil, genel olarak sağlıklı olması için önemlidir. Kedinizin tükettiği su miktarını, suyunu sıklıkla tazeleyerek arttırabilirsiniz. Her gün hatta günde 2-3 kere suyunu tazelemelisiniz. Suyu tazelendikçe kedinizin tükettiği su miktarını arttırdığını da göreceksiniz. Aslında bu konuda daha pratik ve daha işlevsel bir çözüm daha var. O da kedi su şelalesi kullanmak.
Furminator ile tarayın. Furminatör olmadan kedilerde tüy dökülmesi sorunundan kurtulamazsınız. Furminator diğer taraklara göre çok çok daha efektif.Haftada, 1-2 kere, 10-20 dakika tarayabilirsiniz. Kedilerin tüy dökme mevsimi geldiğinde, daha sık da kullanabilirsiniz. Eğer, kedinizde halihazırda topaklanmış tüyler varsa, Furminatorü kullanmadan önce o topakları temizlemeniz lazım.
Ayrıca size bir de macun önereceğim. Vetoskin, kedi ve köpekler için özel olarak üretilmiş bir vitamin. Sadece, köpeklerde ve kedilerde tüy dökülmesi önleme amaçlı değil, genel olarak tüy ve deri sağlığı için faydalı.
Yukarıda da dediğim gibi bir çok insan kedisinin hiç tüy dökmemesini bekliyor ama bütün vücudu tüylerle kaplı bir hayvanın hiç tüy dökmemesi mümkün değil. Bu tüy dökülmesi sadece yüksek oranda azaltılabilir. Kedinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve normalden fazla tüy döküyorsa eğer çözüm 4 maddeli bir yol;


Dengeli beslenme
Taze su
Furminator tarak
Vitamin takviyesi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 941 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR