Kedim Gençlik Hastalığına Yakalandı Tedavi Sürecinde Extra Ne Yapabilirim?

Merhaba 3 aylak erkek kedim dün gece kakasını kumunun dışına yaptı ishal ve kanlıydı. Sabah veterinere götürdük kan tahlili sonucunda kesin olmamakla beraber gençlik hastalığı olabileceğini söylediler, iki gün sonra yani pazartesi günü test yapıp kesin olup olmadığına karar verebileceklerini, bu süre içerisinde erken tedaviye başlamak amaçlı hastalık varmış gibi davranıp serum ve iğneler yaptılar, belirti olarak ise dün gece kanlı ishal, bugün de iştahsızlık ve kusma refleksi ( kusma yok) bacaklarında vs kasılmalar ( çoğunlukla damar yolu açılan bacağında) karnında gurultu, hırmalaya benzemiyor. Burun akıntısı ve hafif göz yaşarması var. Yarın tekrar veterinere gidince aynı tedavi uygulanacak, gidene kadar ya da tedavi sürecinde beslenme ve ilaç olarak extra ne yapabiliriz?

4 CEVAP

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

Viyo ile besleyebilirsiniz veterinerinizde varsa temin edip

aslihan_e
aslihan_e

128394

Kekik çayı ve zencefil çayı içirin şırınga ile dikkatlice, kendisi yutacak şekilde. İkisi de virüsleri öldürüyor. Gençlik hastalığında %100 kusma görülüyor ama sizinki erken evre olduğu için kusma yoksa bilemem. Öğürme yapıyorsa, sadece boğazı iltihaplandığı için yapıyor olabilir. Kusma olmaması her zaman çok iyidir. Kusma olduğunda hayati tehlike oluşuyor. Karma aşısını yaptırmış mıydınız?

Aşıları henüz 1 kg olmadığı için yapılmamıştı, tavsiyeleriniz için çok teşekkürler deneyeceğim

Magnetar
Magnetar

470

Zeytinbey arkadasin Viyo recuperation önerisine katiliyorum. Muazzam bir sividir. Kesinlikle kullanin derim, kendi icmezse enjektorle verin. Ozellikle sabah yemekten optimal olarak 2 saat once ama olmadi en az 1 saat once icirin ki emilim iyi olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR