Kedim Çok Seçici

ozgzkn
ozgzkn

228 Puan

Herkese merhaba, 2 yaşında Scottish bir kızım var ön patilerinde ağrı mevcut veteriner önerisiyle glukoflex adında bir takviye aldık fakat ne yaptıysam yemiyor. Ürün çok büyük parçalara bölüp önüne koydum, mamasına karıştırdım, rendeleyip sıvı ödül mamasına ekledim ama ağzına sürmüyor zorla vermek istemiyorum strese girmemesi için ne yapabilirim öneriniz fikriniz var mı

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

Bilimsel araştırmalara göre glukozamin takviyelerinin bir faydası görülmemiş ancak kullanmak istiyorsanız bu durumda mecburen siz yutturacaksınız ona. Hap büyükse bölüp minik ekmek içini parmağınızla sıkıştırıp açtırın iyice, hapı içine saklayıp ekmeği kapatıp topçuk halinde sıkıştırın kolayca yuvarlanması için. Ekmek gayet ince şekilde kaplanmalı ki büyük olmasın. Dışına sıvı yağ sürün ve yan diş boşluğundan ağzını açıp hapı işaret parmağınızla boğazına doğru itin, doğru yaparsanız hiç anlamaz bile, saniyesinde yutar gider. Tadı kötü değilse ekmeğe sarmadan da sıvı yağ sürüp aynı şekilde boğazına itip yutturabilirsiniz ama tadını sevmediklerinde ekmek içine sarmak etkili oluyor. Bazı takviyeler kedilerin kokusunu çok sevdiği şekilde oluyormuş. Sizinki aromalı mı bilmiyorum. Alışveriş sitesinde bazı ürün yorumlarında kedilerinin severek yediği yazıyordu.

MonikaveTori
MonikaveTori

4467

Benim kedim de yüksek bir yerden atladıktan sonra patisine yüklenmeden yürümeye çalışıyordu. Elimde glukozamin içerikli malt vardı onu kullandım. Hala patisi düzelmeyince veterinere sorduk. Glukozaminli maltın daha çok tetiklediğini söylemiş. D3 vitamini kullanmamızı söylemişti. Genelde scottish cinsi kedilerde eklem sorunu olunca glukozamin öneriliyor ancak iyi gelmiyormuş veterinerimiz öyle demiş ablama. Duyduğumda şaşırdım yani. Tabi siz yinede veterinerinize danışarak kullanabilirsiniz benimki sadece bir öneri. Büyük parçaysa ikiye falan bölüp yutturabilirsiniz. Ya da çok sevdiği sıvı mama, yaş mamasına karıştırıp yedirebilirsiniz. Bizimki de kendi isteğiyle yemiyor hapı ikiye bölüp sabah ve akşam yarım yarım veriyoruz. Yarım parçayı yutturması daha kolay oluyor. Sabah akşam vermemizi de veterinerimiz söyledi bu arada.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 143 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR