Kedimde Geçmeyen Ağız Kokusu Ve Diğer Problemler :'(

mrayT
mrayT

3093 Puan

1.5 yaşındaki dişi yavrumhn uzun bir süredir ağız kokusu problemi var.Mama olarak Royal canin kısırlaştırılmış kullanıyoruz.Ağız kokusu için de dişlerini düzenli fırçalamayı bi süre denedim ama yavrum korkuyor devam etmedim o yüzden,ki zaten de çözüm olmadı.Ağız spreyi de denedim ama o da işe yaramadı.Artık Allah korusun ama son birkaç gündür özellik de birkaç durumun ağız kokusunu takip etmesiyle iç hastalıklardan şüphelenmeye başladık.
Kedimin ağzı uzun bi süre kokuyordu zaten ama vet mamadandır falan demişti.Sonra kusmalar başladı,mamayı hızlı yiyor diye olabilir dendi.Bu aralar çok fazla su içmeye başladı yani şöyle söyleyeyim, su kabının başına gidince sanki günlerdir susuzmuş gibi en az bir dk falan su içiyor ve çok fazla idrara çıkıyor sanki.Mama kabına da eskiden 1 fincan doldururduk artık gün sonunda maması bitmemiş oluyor sadece yarım fincan dolduruyoruz,iştahı azaldı.
Tabii ki veterinere götüreceğim bu hafta
fakat sizce neden olabilir?Bu durumlar sizin aklınıza ne getiriyor?.Bu arada veterinere kan tahlili fiyatını sordum 750 tl dedi,bu fiyat sizce normal mi yoksa başka bi veterinere mi sorayım?

10 CEVAP

mrayT
mrayT

3093

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ediyorum.BUGÜN VETERİNERE GÖTÜRDÜM YAVRUMU.BELİRTİLERİ ANLATINCA MİDE RÖNTGENİ ÇEKELİM DEDİLER.RÖNTGEN ÇEKTİRDİK,MİDESİNDE GASTRİT BAŞLAMIŞ AMA HENÜZ BAŞLANGIÇ AŞAMASINDAYMIŞ,VETERİNERİN MİDESİNDEN ÇOK AKCİĞERİ DİKKATİNİ ÇEKTİ, BU ARALAR SOĞUK ÇARPMIŞ OLABİLİRMİŞ ,AKCİĞERLERİNDE BİRAZ DOLULUK VAR DEDİ VE ANTİBİYOTİK TEDAVİSİNE BAŞLADIK,3 GÜN BOYUNCA VETE GİDECEĞİZ VE TEDAVİYE DEVAM EDECEĞİZ.BİR VİTAMİN İĞNESİ YAPTI,ANTİBİYOTİK HAP İÇİRDİ,BANA 3 GÜN BOYUNCA 4 CC VERMEM İÇİN THREAVET PROCURE İLAÇ VERDİ.AYNI ZAMANDA BİR MİKTAR MAMA VERDİ (GASTROİNTESTİNAL HİLLS MAMA) .ROYAL CANİN İLE KARIŞTIRIP VERECEĞİM İLK GÜN,DİĞER GÜN DE SADECE VERDİĞİ MAMAYI VERECEĞİM.AĞIZ KOKUSUNU DA NORMAL BULDU,DİŞLERİNE FALAN BAKTI GAYET TEMİZ,AĞZINDA BİR SORUN YOK,ÖNCELİĞİMİZ CİĞERLERİ,TEDAVİ SÜRECİNE BAŞLADIK.İNŞALLAH İYİ GELİR YAVRUMA,İYİ Kİ ERTELEMEDEN GÖTÜRMÜŞÜM. :')
BU ARADA ARKADAŞLAR VETERİNERİM ROYAL CANİN YERİNE HİLLS MAMAYI TAVSİYE ETTİ BİLGİNİZ OLSUN.KUSMASINDA DA MAMA TANECİKLERİNİN ÇOK OLMASININ SEBEBİ ROYAL CANİNİN SİNDİRMESİ ZOR VE TANELERİ BÜYÜK BİR MAMA OLMASINDAN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.KULLANDIĞIM MAMA ROYAL CANİN KISIRLAŞTIRILMIŞ.

Magnetar
Magnetar

470

Fiyata gore bir sey söylemek dogru degil. Iyi doktor var, averaj doktor var, kotu doktor var. Dolayisiyla fiyat bilgisi pek de bir aydinlatmiyor.


Agiz kokusu icinse sunu soylemekte fayda var. Bunlar memeli yani bizden o kadar da farklari yok. Dolayisiyla ya distir ya mide. Bizim de agzimiz ya dis ve dis etinden kokar, ya da mide rahatsizligindan.


Dolayisiyla bu isin cozumu iyi bir veteriner. Gecmis olsun.

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3520

Benim kedim de çok su içiyor ve günde 3-4 kere idrara çıkıyor endişelendim ve veterinere sordum ancak şöyle söyledi siz kendi kedinizin normalini bilirsiniz benim kedim hep bu şekildeydi yani bir problem olmadığını düşündük ve veteriner onayladı kediniz hep mi çok su içiyordu?

mrayT
mrayT

3093

yani kedim su içiyordu evet ama bu kadar gözüme batmamıştı . artış olduğunu düşünüyorum

mrayT
mrayT

3093

yani kedim su içiyordu evet ama bu kadar gözüme batmamıştı . artış olduğunu düşünüyorum

aslihan_e
aslihan_e

128486

Hemogram fiyatı 2024 zamları ile 700'den başlıyor artık. Biyokimya bakarsa iki katı tutar sanırım.

somnium
somnium

12640

bulunduğunuz ile göre değişir hemogram fiyatı. genelde çoğu klinikler, o ilin hekimler odasının almış olduğu asgari fiyata göre fiyatlarını belirler. tabii, bazı kliniker kendince de fiyat eklerler. velhasıl kliniğinizin yetkinliğinde olan bir durumdur bu. ayrıca bu durum bana yaşlı kedimin durumunu anımsattı. :( ne yazık ki ciğer problemi olduğunda aynı böyleydi. ciğerlerinde ciddi sorun vardı. ağız kokusu inanılmazdı! sonrasında tüm dişleri çekildi. ama sürekli salya akıtmaya devam ediyordu. su inanılmaz içiyordu o dönem. hatırlıyorum, 1 tası bitiriyordu. ki burada ölçüt aslında su miktarı değil. mamaya göre su miktarı. normalde 60 gram mama yiyen kedinin 200ml(yani bir su bardağı) su içmesi bekleniyor. lakin benim kedim o süreçte 60 gramı anca 3 günde zar zor bitirirdi. ki sıfır hareket. okula giderdim, gelirdim hep aynı yerinde bulurdum onu. hekimlerin en son yapacağı bir şey kalmadı. bir ay klinikte kalıyordu, bir hafta sonra yine aynı. tabii, benim kedim yaşlanmıştı ve sistemleri de artık gidiyordu. böbrek, fip vs. derken kaybettik kızımı. sizi korkutmak asla istemiyorum ama lütfen bir an önce biyokimya yaptırın.

somnium
somnium

12640

ve eklemeyi unutmuşum. benim kedim de sarı sarı kusuyordu. belki sizinki mama tanesi kusuyordur, her kusma hastalıktan olmuyor.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1155

Bendede aynı sorun vardı iç parazit aşısı malt macun multivitamin macun kitten paste kullandım geçti bu arada kedim mama olarak ilk hills vet serisi sonra brit care kullandı şuan acana veriyorum ben sahiplenmeden önceki sahibi ne veriyordu bilmiyorum

aslihan_e
aslihan_e

128486

İç organ rahatsızlıklarından şüpheleniyorsanız direkt biyokimya baktırın, hemogram bir işe yaramayacaktır böyle bir durumda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR