Kedimin Türü Ne ? ^^

okusiri
okusiri

600 Puan

Resim açıklamasını girin
Resim açıklamasını girin
Resim açıklamasını girin
Resim açıklamasını girin
Resim açıklamasını girin
Resim açıklamasını girin

9 CEVAP

aysegunerr
aysegunerr

114944

@okusiri Tekir diyince zorunuza mı gitti anlamadım. Sanki küfür etmiş gibi tepki verdiniz. Pardon kedi kesinlikle American Bobtail desem ne derdiniz?


@dollfacepersian haklısınız, cevabınızı okuduktan sonra bir makale okudum yanlış biliyormuşum. Ben Tekir i melez kedilere verilen bir isim olarak biliyordum.


Tekir, farklı birçok renkle ortaya çıkan desen çeşitliliğini tanımlayan bir terim. Turuncu ve agouti olanlarla benzer genlere sahip veya iki baskın agouti gen çiftine sahip olabilen karışık desenli tortoiseshell ve calico kediler de tekirdir.


Kedi üreticileri sayesinde, kedilerin iki kategoriye ayrıldığına inanmaya başlar olduk: Safkanlar ve melezler. Bazıları tekir kedilerin "melez" kategorisinde yer aldığını düşünür. Fakat bu saf ve saf olmayan fikri, bilim dünyası tarafından desteklenmemektedir.


Hiçbir kürk rengi ve deseninin diğerinden "daha saf" olduğu söylenemez. Onlar sadece bir kedinin kalıtım yoluyla alabileceği çeşitli görünümlerdir. Biz insanlar, kedilere dair yargılarımıza göre onlara özel değerler veriyor ve hiyerarşi yaratıyoruz. Saflıkla ilgili bu saplantı mantıksız ve doğal olarak ırkçıdır, fakat bize bunun tamamen normal ve zararsız olduğu öğretildi (gerçekler öyle olmasa da).


Bir makaleden alıntı. Hepsini okumak isterseniz linki: http://anadolukedisi.com/Yazi/makaleler/tekir-kediler-hakkindaki-yanlis-bilinen-9-gercek/59

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Aysegunerr'e katılıyorum fakat tekir cins değil desen, birçok saf ırkta görülebilen bir desen.
Kediniz calico renginde melez bir kedi, fotoğrafa bakarak ırkı hakkında net bilgi vermek imkansız bence. Kesin bilgiyi ancak gen testi ile öğrenebilirsiniz bence. Yaklaşık olarak öğrenmek için kedi hakemlerine göstermenizin yardımı olabilir diye düşünüyorum

Friolero
Friolero

12756

Kediniz sfenks :d:D hayırlı olsun

aysegunerr
aysegunerr

114944

Calico bir cins ismi değildir, beyaz üzerine turuncu siyah benekli kürk rengine sahip kedilere Calico kedisi denir. Kedinizin cinsi Tekir.

Castielthecat
Castielthecat

2464

Çok tatlıymış kedin! ♡ türü Calico bence hatta yüzde 90 dişidir diye düşünüyorum. 3 ve fazla renk olunca genelde dişi oluyor çünkü.

piytu
piytu

13

Bende fotoğraf gözükmüyor ki.

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

bence de calico olabilir ama ttekir veya söke de olabilir.

okusiri
okusiri

600

tekir olma ihtimali yok, yanındaki gri olan tekir .d

okusiri
okusiri

600

@aysegunerr , buna tekir diyosanız ya fotoya gözlüğünüzle bakmadınız ya da sallıyorsunuz :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 707 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR