Evde İç Dış Parazit?

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538 Puan

Arkadaşlar normalde veterinere götürüyorum ama iç dis parazit için 900tl istiyor bizim veteriner. Evde yapanlar nerden alıyorsunuz, güvenilir mi , nasıl ve ne sıklıkla uyguluyorsunuz lütfen beni aydınlatın

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128566

Taban fiyat artık 900 oldu, her yerde en az 900.

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538

@aslihan_e aslında diğer veterinerlerde 650-700 gibi bizim veteriner kullandığı ilacın 3 ay etkili olduğunu söylediği için bu sekildeymis

Ebru-c
Ebru-c

4513

https://www.vetdietsandrugs.com/ veteriner sitesi. Ben buradan alıyorum. 2 ay öncesine kadar broadline iç dış parazit damlası kullanıyordum ama 2 kedim var ve 1 ay dolar dolmaz hemen pire üretiyor kedilerim o yüzden artık tenizol iç parazit hapı alıyorum 3 ay etkili. Dış parazit damlası kullanıyorum her ay tekrarlıyorum.

dilanbulent
dilanbulent

17253

Veterineriniz hiç güven vermedi kusura bakmayın da. İç dış parazitler zaten 3 ay etkilidir? Yani sanki sadece kendi sattığı parazit 3 ay etkili de diğerleri 1 ay etkiliymiş gibi konuşmanın ne anlamı var? Bazı veteriner hekimlerin iş ahlakı son derece kötü oluyor. Karşılarında bu işlerden anlamayan birini gördükleri an nerden ne sokacaklarını şaşırıyorlar çok afedersiniz.


Normalde 3 ayda 1 kere yapılır iç dış parazitler fakat evden hiç dışarıya çıkmayan kedilere çoğu insan 4 ayda 1 kere yapıyorlar maliyeti kısmak için, gerek de görmüyorlar 3 ayda 1 kerenin fazla olduğunu düşündüklerinden. Şahsen ben de onlardan biriyim, 4 ayda 1 yapıyoruz.


Dış paraziti damla olarak alıyoruz, hiç değiştirmedik. İç parazit ise hap, damla ve iğne şeklinde. Evde yapacaksanız hap veya damla olarak alabilirsiniz, iğneyi zaten hiçbir vet. hekim satmaz diye tahmin ediyorum. Hap olan iç parazit damlaya ve iğneye göre daha uygun fiyatlıdır ama etkisi aynıdır, hatta hapın daha etkili olduğunu söyleyenler bile var. İlk kez hayvana hap yutturacak olanlar korkabiliyorlar fakat hiç korkulacak bir şey yok, 1-2 kez yaptıktan sonra ne kadar kolay olduğunu farkediyorsunuz zaten. Ayrıca youtube üzerinde kediye nasıl iç parazit hapı yutturulduğuna dair bir sürü video var, oradan da bakabilirsiniz. İç parazit haplarının 1 tanesi 10 kiloya göre hesaplanıyor, yani 5 kiloluk bir kediye yarısı veriliyor. Ama ben bunları burada yazmayayım çünkü en doğru bilgiyi zaten veteriner verir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR