Anne Sütü Emmemiş Bir Köpeğe Nasıl Bakılır?

ayzenua
ayzenua

2550 Puan

Arkadaşlar merhaba, anne sütü emmemiş 15 günlük bir yavruyu evlat edinicez. Her türlü fikre ihtiyacımız var, internetten baya bi araştırmamızı yaptık fakat bu kadar küçük bir köpek beslememiştik. Nelere dikkat etmeliyiz, nasıl beslemeliyiz, tuvaletini nasıl yaptırabiliriz, ne zaman tuvalet eğitimine ve aşılara başlamalıyız vs. Bilgilendirir misiniz??

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Köpekler için süt tozu ve biberon ile beslenmelisiniz. Buradan yada diğer pet alış veriş sitelerinde bulabilirsiniz. Tuvaletini sizin ılık suyla ıslatılmış pamukla genital bölgesine masaj yaparak yaptırmanız gerekiyor. Belki saat aralıklarında beslemeli, tuvaletini yaptırmalı ve gazını çıkarmalisiniz. Bu çok fazla emek zaman ve dikkat isteyen bir durum tecrübeniz yoksa önermem aslında. Diğer sorularınız ise sağlıklı büyüsün yaşasın ondan sonra düşünürsünüz. Çünkü bu kadar küçük bebeklerin annesiz yaşama ihtimali çok düşük. Sağlıklı bir şekilde 2-3 aylık olmayı başarsada raşitizm gibi birçok hastalığa yakalanma ihtimali yüksek. Bir şekilde büyüse de hassas diğer köpeklere göre küçük bir köpek olma ihtimali de yüksek maalesef.
Tecrübeli daha önce sağlıklı bir şekilde bu kadar küçük bebek büyütmüş birilerine sahiplenme imkânınız varsa bunu düşünmenizi tavsiye ederim,yoksa da böyle birinden yardım almanız önemli bence

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tabi ki tecrübeniz olmasa da araştırarak bilgi edinebilirsiniz fakat
özellikle boyle durumlarda tecrübe farklı bilgi farklı maalesef:( O yüzden tecrübesi olan birine sahiplendirme yada yardım almayı önerdim. Süt anne bulmanız, sahiplendiğiniz kişi ve veteriner ile iletişim içinde olmanız harika. Çok sevindim bunları düşünmenize. Umarım bebek bu çabalarınız ile sağlıklı bir şekilde büyür:)

FulyaC
FulyaC

1345

https://www.cevapsepeti.com/yeni-dogan-yavru-kopek-bakimi/
İlk yapmanız gereken sey vücut ısısını korumanız olsun lütfen. Anne sıcaklığını polar havlu vs bi şekilde sağlayın. Ve beslenmesini tuvaletini diğer bakımlarını gece gündüz demeden 1. 2 saatte bir yapmalısınız .şimdiden kolay gelsin işiniz çok zor. Yukarıdaki linkte ayrıntılar mevcut. Umarım yavru sağlıkla yetişir

FulyaC
FulyaC

1345

Ne güzel ama süt anne bulduysanız süttende vazgeçmeyin derim. :) sık sık beslemeyi ihmal etmeyin lütfen. Benim yavrum 45 günlüktü ben haftalarca yarım saat yarım saat anca uyudum tuvaletiydi mamasıydı derken :) zor günler sizleri bekliyor. Kolay gelsin şimdiden

ayzenua
ayzenua

2550

Sute de devam ediyoruz, cok tesekkur ederiz tekrar :)

ayzenua
ayzenua

2550

@dollfacepersian maalesef öyle bir durum yok, ki tecrübemiz olmaması tecrübe edinmek için uğraşmayacağımız anlamına gelmiyor içiniz rahat olsun sabırlı ve araştırmacı insanlarız :) Gerek veterinerlerimiz gerek sahiplendiğimiz kişiyle iletişim içindeyiz. Dün gece sahiplendik, daha şimdiden süt anne bulduk düzenli olarak ona emzirmeye götüreceğiz süt tozuyla yapılan takviyenin yanında. Şimdilik bir problem yok fakat bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler :)

ayzenua
ayzenua

2550

@fulyac çok tesekkurler dikkatle okuyacagim. Pusetinin icinde sicak su torbasi ve iki kat havlu bulunuyor. Ayrica veterinerin onerisiyle yas mama yemeye basladiiik bu yavruyu yasaticaz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 993 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR