Dişi kedim ocak ayında erkenden kızgınlığa girdi ve sürekli bağırıp yerlere yatıyor ne yapmalıyım?
Kedinizin ömrünü artırmak istiyorsanız ve her ikinizin de yaşam kalitesini artırmak istiyorsanız kısırlaştırmanız ilk önerimizdir bilinçli hayvan severler olarak. Çiftleşmediği sürece bas bas bağıracak, evin içinde her yere işeme gibi davranış problemleri çıkartacak ve evden kaçmak için elinden geleni yapacak. Kısırlaştırmayıp çiftleştirdiniz diyelim, doğan yavruları tek tek sahiplendirmeye çalışacaksınız muhtemelen. Günümüzde etrafımız kediyi kendi çocuğuna oyuncak niyetinde alan aptal ebeveyn kaynıyor. Kedinin bir oyuncak olmadığını, bir canlı olduğunu anladıklarında, bakımı ve maliyeti zor geldiği için ya sokağa atacaklar ya da size geri verecekler. Hiç gerek yok, kedinizi kısırlaştırın. Kedilerin nesli tükenme tehlikesi altında falan değil, ayrıca da en sağlıklısı o.
Şimdiden şuna da cevap vereyim, 1 kere annelik içgüdüsünü tatsın gibi şeyler söyleyen cahil dolu etrafta. Kedilerde bizim gibi annelik içgüdüleri yoktur, kısıtlıdır. Onlar insan değiller. Kedinizin yavruları oldu diyelim, ve hadi 3 ay kadar emdiler. O yavrular sütten kesilip büyüdüklerinde kendi anneleriyle, kardeşleriyle çiftleşebiliyorlar. Çünkü onlar insan değiller, onlarda bizdeki gibi aile içgüdüleri yoktur. Kedisine değer veren herkesin kısırlaştırmasını öneriyoruz bu gibi sebeplerden dolayı. Belki kısırlaştırma parası pahalı gelebilir ama şunu unutmayın ki bu 1 kere yaptıracağınız bir işlem, sürekli yaptıracağınız bir şey olmadığı için paraya kıymamanızı öneririm.
biyokimya baktırıp Hormon iğnesi yaptırılabilir. iğneden belli bir süre sonra da kısırlaştırma. süreçleri veterinerinizin yönlendirmesi daha sağlıklı olur.
Kesinlikle kısırlaştırın. Ben sokaktan sahiplendiğim kedimi böbrek değerlerinde sıkıntı olduğu için kısırlaştıramadım onun tedavisine başladık. Süreç bitince kısırlaştırma diye girilen ameliyatta pyometra (rahim iltihabı) olduğu anlaşıldı rahmi alındı ve inanın kısırlaştırmadan çok çok daha zor bir süreç ve ağır bir ameliyat tek sebebi kısırlaştırılmadığı ve her kızgınlığa girdiğinde çiftleşemediği için rahmi iltihap doluyor fark etmek zor bizde ameliyatta anladık ölüme kadar gidiyor allah korusun. Daha zor süreçlerle uğraşmak istemiyorsanız lütfen kedinizi kısırlaştırın benim kızım hala kendini toparlamaya çalışıyor. Sadece bu da değil yaşı ilerledikçe çok farklı hastalıklara neden olabiliyor. Kısırlaştırma çok önemli ve hormon iğnelerinden de uzak durun. Bir sürü tanıdığım var kedisine hormon iğnesi yaptırıp türlü hastalıklarla uğraşan. Bir veteriner görüşü de alarak en sağlıklı kararı verirsiniz umarım kızınız iyi olur
Öncelikle hormon iğnesi yaptırmayın, o süreci geçirmesini bekleyin, mümkünse daha çok ilgilenin oynayın meşgul edin, onu yorum. Kızgınlık süreci bittiğinde de hemen kısırlaştırın,arkadaşlar zaten kısırlaştırmanın önemini ve faydalarını detaylı olarak anlatmışlar ellerine sağlık
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor