Kısırlaştırılmış Kedi İçin Mama Önerisi

gseyma
gseyma

324 Puan

Merhaba, kısırlaştırılmış kedilerimiz için mama önerisi almak istiyorum. nd, hills, royal canin gibi markalar şu an için bütçemi çok aşıyor maalesef :( onların dışında hem biraz daha uygun hem de ilk geçişte severek yiyebilecekleri bir marka önerisi alabilir miyim? :')

8 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Öncelikle şunu söyleyim, hiçbir mamanın ''kediniz kesinlikle bunun tadını sevecek'' gibi bir garantisi olamaz. Dünya üzerinde en çok kullanılan ve çoğu kedinin bayıla bayıla yediği ND Hills Proplan RoyalCanin gibi markaları da sevmeyen kedilerin olduğunu unutmamak lazım. Yani bunun bir garantisi yok. Eğer sevmezse diye ilk başta büyük paket almayın. Yani diyelim 10 kilo mama aldınız, e sevmezse elinizde kalacak sokak kedilerine vereceksiniz ve başka bir mama sipariş etmek zorunda kalacaksınız. O yüzden ilk başta küçük bir paket alın ki eğer tadını beğenmezse çok zararlı çıkmazsınız.


İkinci olarak da, ne yazık ki günümüzde uygun fiyatlı ve iyi bir mama yok. Hatta uygun fiyatlı ve orta kalite mama da yok. Kedinizi güzel bir mamayla beslemek istiyorsanız belirli bütçenin üstüne çıkmak zorundasınız. Eskiden kimseye önermediğimiz, ''bunlar sokak kedilerine anca alınır açlıktan ölmesinler diye'' dediğimiz mamaların fiyatları dahi uçmuş durumda maalesef.


Orta segment adı altında en çok Felicia, Purina One, Spectrum, Reflex, Bonacibo, La Vital markalarını alan var. Yorumlara çok fazla bakarsanız emin olun kafanız çok karışacaktır. Şunu unutmayın ki her mamanın şikayeti vardır, insanlar da en çok şikayetlerini yazma eğiliminde oluyorlar internete.


Sizi anlıyorum, herkesin bütçesi aynı değil elbette. Günümüzün şartlarının da ne yazık ki farkındayım... Kedinize üst segment mama alamasanız da yapabileceğiniz ekstra şeyler var. Örneğin bilirsiniz ki kediler etçil canlılardır, evde tavuk balık gibi şeyler yapıldığı zaman (tabi sossuz baharatsız olması şartıyla) verebilirsiniz, özellikle haşlanmış tavuk veya ciğer falan. Eğer ev yapımı yaş mama seviyorsa, yapımı zaten çok kolaydır ve alacağınız en kaliteli paketli yaş mamadan bile iyidir evde yaptığınız. Evde mis gibi yapabilirsiniz, youtube üzerinde birçok yaş mama tarif videosu var. Hiçbir şey yapmasanız bile tavuk haşlayıp dahi verebilirsiniz. Veya ev yapımı yoğurt yapıyorsanız verebilirsiniz, sabahları kendinize yaptığınız zaman ona da yarım bir haşlanmış yumurta verebilirsiniz. Yani elinizden geldiğince kedinizin beslenme kalitesini çıkarabilirsiniz.


Siz sevgi dolu ve özenle baktığınız sürece kedinizin sağlıklı olacağına inanmaya bakın. Bu işler biraz da şans meselesi. En kaliteli mamayı yiyip türlü türlü hastalıklara yakalanan kediler de var, 20 yıl boyunca ''kötü içerikli'' diye adlandırılan mamalarla beslenip sağlıklı bir ömür yaşayan kediler de var. Hatta bir kedi sahibi gördüm, kedisi 18 yıl 1 kez hastalanmadan yaşamış ve bu kedi hep ev yemeği yemiş :)
Bunlar elbette ''pahalı mama almanıza gerek yok'' gibi saçma sapan düşüncelere yol açmasın, imkanınız neyse onu almaya bakın. İmkanınız yetiyorsa pahalı ve üst segment mama alırsınız, yoksa da elinizden ne geliyorsa onu yaparsınız. Kedinizle beraber sağlıklı ömürler dilerim.

gseyma
gseyma

324

@dilanbulent
size çok çok teşekkür ederim, vaktinizi soruma ayırarak böyle detaylı bir şekilde yazdığınız için.
ara ara evde tavuk ve yumurta haşladığımız oluyor kediler için artı ciğer de pişirip veriyoruz ama ev yoğurdunu da verebildiğimizi öğrendim sayenizde. kediler de çok seviyor üstelik ama rahatsız olmalarından korktuğumuz için hep uzaklaştırmıştık ev yoğurdundan.
mama için de söylediğiniz gibi az alıp vermeyi deneyeceğim :)
ben de size sağlıklı ömürler dilerim.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Aslında sizin gibi birçok insan var hangi besinlerin verilip verilmeyeceğini bilmeyen. Emin olun internet üzerinde her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. ''Her şeyin fazlası zarardır'' mantığına dikkat ederek, verilebilecek olan yoğurt yumurta gibi şeyleri vermenizde hiçbir sıkıntı yok. İnternete yazın kedilere ev yoğurdu verilebilir mi diye, en sağlıklı bilgileri göreceğinize eminim. Ayrıca rica ederim

Ferdibuse
Ferdibuse

1053

Ben orta fiyatlı olan pro choice 32 pro şunu kullanıyorum çok memnunum 7 yaşında kedim var hiç bir sağlık problemi yok 7 senedir aynı mamayi kullanıyorum temiz içerikli Türk malı tek sıkıntısı her petshopda yok ben genelde 15 kiloluk internetten alıyorum

SevimliCadi
SevimliCadi

4903

Brit Care, Bozita, Sanabelle, Spectrum Low Grain, Matisse, Mystic daha uygun fiyatlı ve içeriği güzel mamalardan. Brit Care'in kısır kediler için ördekli ve hindilisini kullanıyorum ben. Tahılsız mamaya geçeceğim için kedim ishal olmasın diye geçiş dönemini 2 haftaya yayarak uzatmıştım. Öncesinde Mystic ve Spectrum Low Grain kullanmıştım, ikisinden de memnun kalmıştım.

Ebrnk
Ebrnk

4321

Brit care ve reflex kullanıyoruz

ozanesk
ozanesk

1243

ND Tropical yeni çıktığı için fiyatları uygun. Ne olduğu belirsiz markalar yerine tercih edilebilir.

Ferdibuse
Ferdibuse

1053

İnsanların uygun fiyatlı mama anlayışı 200 300 TL ne kadar saçma önerilen tüm.mamalarin en ucuzu 250 TL

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 313 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR