Kedimin Aşıları

Kedim 3 aylık ve belli sebeplerden dolayı aşılarını yaptıramadım ayrıca vet çok uzak bulunduğum bölgeden kedim sürekli evde duruyo yalnızca 1 ay sonra götürme imkanım var vete acaba o zamana kadar pire damlası alsam faydalı olur mu ya da önerileriniz nedir ne yapmalıyım

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kusura bakmayın ama yazmadan edemeyeceğim. Isırmasına sinirleniyorum, aşılarını yaptıramadım gibi sorularınıza dayanamıyorum. Ufacık bebeğe terasta bakmanız yetmezmiş gibi aşılarını yaptırmama/yaptıramamaya, ısırmasına sinirlenmeye hakkınız yok bence. Rica ediyorum hayvana bu eziyeti yapmaya artık devam etmeyin. Babanız izin vermiyor,siz seviyorsunuz diye ömrünü bu şekilde yaşamayı hak etmiyor. Onu bir an önce evinin bir ferdi gibi görecek, aşılarını zamanında yaptıracak,el üstünde tutacak birine sahiplendirin lütfen..

DEMET92
DEMET92

18608

bence de daha iyi bakacak bir aileye sahiplendirin. çünkü evcil hayvan bakımı sorumluluk gerektirir ve ihmale ertelemeye gelmez.
o kedicik siz onu veterinere götürene kadar ya hasta olursa pirelenirse ya da başka birşey olsa sizin götürmenizi mi bekleyecek. birgün hasta olsa yine sizi mi bekleyecek. bence sahiplendirin.

DEMET92
DEMET92

18608

sorunuzu cevaplamadık doğrudur. fakat sorudan önce o minik kedinin durumunu düşünmek bizim ilk aklımıza gelen. kusura bakmayın. kedileri sevebilirsiniz tabiki fakat kedi sevmek ve ona bakmak aynı şey değildir. bizi anlamaya çalışın lütfen. sorunuzuda veterinerinizi arayıp sorarsanız en doğru bilgiyi size o verecektir. ilacın adını da söyler gidip alabilirsiniz.

Dışarda ne yazikki cocuga dogumgununde bi hevesle alinmis ya da denyonun biri tarafından sevgilisine hediye edilmis ama bakilamamis birakilmis hayvanlarla dolu. Hayvan bakmaktaki oncelikli amac bence onlara sahip cikmak ve daha iyi sartlarda bakilmasini saglamak olmali. Evet seviyoruz hepsini cok seviyoruz ama ne kadar yetebiliyoruz o onemli.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

2 gün önce "Mumkunati yok imkansız yani babanın alışması yavruyken tahammül edemiyor büyüyünce çok daha zor olur" dediğiniz için açıkçası şuan bu yazdıklarınızı tepki çekmemek için yazdınız gibi geliyor ama umarım gerçekten sorun kalmamıştır. Anlayışınız için teşekkür ederim

Babamla bir problemimiz kalmadı zaten onun yüzünden aşılarını yaptiramiyordum uzak olduğu için tek başıma goturemedim babam ver arkadaşı olduğu söyledi fakat 1 aydan kısa sürede goturemezmisiz işlerin yoğunluğundan dolayı dedi ayrıca evde kalmasına veya terasta kalmasına karışmıyor artık dün baktığım salonda kuyruğuyla oynadığını gördüm hatta.dun evde uyudugu zaman "uyandırmayın kediyi rahat rahat uyusun" dediğini bile duydum neden böyle oldu bilmiyorum ama artık bir problemleri kalmamış gibi görünüyor. Bu yüzden buraya yazdım bir ay içinde götürüp gereken aşılarını yaptıracağız oradan da detaylı bir alışveriş yapmayı düşünüyorum yumak için babamı ikna ettigime göre artık ona en iyi şekilde bakicam. Yazmış olduğunuz yazıyı iyi niyetinizden yazdığınızi biliyorum. Ufak bir canı düşündüğünüz için söylüyorsunuz ve bunun için size teşekkür ederim :)

Peki sorumu cevapladiginiz için çok teşekkürler

Veranifer
Veranifer

3905

Kedinizin ve kendi sagliginiz icin asilari yaptirmak zorunludur yasinizi bilmiyorum ama bizde yeni kedi sahplendik annem babam basta sicak bakmiyorlardi ama simdi ayy bunu da alalim ayy yere yatti yavrucak usutecek diye pesinden kosuyorlar fakat bir harcliginiz vardir kesin ya da kumbaraniz kedilerin masraflari kopek kadar degil ben her ay duzenli olarak kitap aldiran bir insanken ondan vazgectik harcligimi kedinin mamasi kumuna gidiyor ve teras mevzusu sorumlulik almayi bildiginizi gosterin kedinin her seyiyle siz ilgilenin tuyu kakasi mamasi ben her gun tarayip sonra kendi odami bi guzel supurgeliyorum biraz titizizde ailecek yani benim planlarim basta uniye gidince kedimi alirim 1 yil dayanin diye ikna etmistim fakat simdi bana vermezler cok benimsediler alistirmak zor olabilir fakat bunu terasta degil evde kendi odanizda yapin ve asilarininyaptirmadan kesinlikle kedi sahoplenemezsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 640 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR