Kedi Otu (Valeriana Officinalis)

iozksn
iozksn

950 Puan

Merhaba,
Kediler için hem yararlı hem de sakinleştirici olduğunu okuyunca denemek üzere kurutulmuş Kedi Otu (Valeriana Officinalis) aldım (1 paket, 40 gr., 6 TL). Fakat beklentimin aksine kedim bunu sevmedi. Önce kurutulmuş halini ufalayarak denettim, beğenmedi. Mamasına biraz döktüm, mamasını bile yemedi. Şimdilik denemediğim kaynatıp suyunu kullanmak kaldı ama pek ümidim yok.
Bu durum normal midir? Aldığım üründe mi bir sorun var, yanlış bir ürün mü aldım?
Öneri ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Nasıl ki bazı kediler çamaşır suyunun kokusuna deli olurken bazılarının umurunda olmuyorsa, bunlar için de aynı şeyler söz konusu. Özellikle 1 yaşına girmemiş veya kızgınlığa hiç girmemiş kedilerde pek işe yaramıyor bu kedi otu/kedi nanesi. Hormonları tetikliyor sanırım onunla alakalı bir durum.
Spreylerin daha çok işe yaradığını biliyorum ama. Bizde de öyle olmuştu. Şimdi ise (kısırlaştırmanın ve 1 yaşın ardından) hiçbirine gerek kalmadı :)

iozksn
iozksn

950

@Mischka Cevabınız için teşekkürler. Bunun üzerinde Kedi Otu (Valeriana Officinalis) yazıyordu, Kedi Nanesi olduğunu sanmıyorum ama sonuçta hiçbir şekilde ilgilenmedi :)


@selveroglum Benim kedim de daha 2 aylık, belki haklısınız, daha erkendir. Bir sonraki veteriner randevumuzda bu konuyu danışacağım.

privacy031
privacy031

974

Sprey şeklinde aldığım kedi otuna benimki bayılıyor. sıktığım yeri koklayıp koklayıp üzerinde yuvarlanıyor. sanırım kediden kediye değişkenlik gösteriyor...

Mischka
Mischka

116595

Bahsettiğiniz kedi otu ile kedi nanesi sıkça karıștırılıyor. Kedi otu sakinleștirirlen bildiğimiz genelde oyuncakların içine koyulan kedi nanesi de kediyi harekete geçirip heyecanlandırıyor diye biliyorum. Ben de kedi nanesi almıștım, hiç tepki göstermediler ilgelenmiyorlar :) hatta düșündüm acaba normal nane mi koydular pakete diye ama yok kokusu da farklı.. Bilemedim her kedi ilgilenmiyor olabilir.

selveroglum
selveroglum

919

Benim kedim de ilgilenmedi trixie nin kedi otunu almıştım yavru kedi 3 aylık belki o yüzdendir

iozksn
iozksn

950

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Benimki henüz 2 aylık olduğu için işe yaramamış olabilir. Neyse, artık biz kaynatıp içer, rahatlarız :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 790 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR