Günlük Gramaja Göre Mama Verilmesi..

Ebru-c
Ebru-c

4508 Puan

Merhaba, 2 dişi kızlarım var 17 aylıklar. Biri tam 4 kg diğeri 5.200 gram ve göbek bölgesi biraz fazlalaştı. İnternetten biraz bakındım veterinerler kilo hesabına göre mamalarının günlük gramajla verilmesini ve hatta %10 azaltılması gerektiğini falan söylüyor. Ama 2 kedim olduğu için nasıl günlük gramajla vereceğim onu anlamadım. Sonuçta birbirlerinin mamalarını yemezler mi? Onu nasıl kontrol edeceğim?


5 CEVAP

Catsusam
Catsusam

3161

Biraz uğraştırıcı ama birine odada ölçerek verip yediği kadarını yedikten sonra hiç ekleme / azaltma yapmadan kaldırın. Sonra diğerine de aynı şekilde başka odada verin.

Coconutbey
Coconutbey

15131

Evde olduğunuz zaman sizin gözetiminiz altında yedirin arkadaşın da dediği gibi gerekirse farklı odalarda besleyebilirsiniz.

Ebru-c
Ebru-c

4508

Peki bu şekilde acıkıp miyavlarlarsa ne yapacağım

Coconutbey
Coconutbey

15131

Ya bence çok yiyor diyorsanız günde 2-3 öğünlere bölüp verin bir anda verirseniz hepsini yiyebilir öğünlere bölerek yedirmek daha iyi bence zaten zamanla anlarsınız ne zaman acıkıyor tabi her miyavladıgında da vermeyin :))

Ebru-c
Ebru-c

4508

Bu konuya biraz duygusal yaklaşıyorum sanırım. Sahiplendiğimden beri mamaları hep yerinde duruyor bittikçe ekliyordum ama sizce de kilosu çok mu kırçıllı olanın?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR