Yeni Kedinin Ev Sahibi Kediyle Anlaşması Nasıl Sağlanır?

Mennuse
Mennuse

2176 Puan

Merhabalar,
5 yaşında tekir cinsi kısır erkek kedim var Bir aydır yaşadığı ağır hastalıktan dolayı bakımını üstlendiğimiz 5 aylık tekir cinsi erkek kedimiz oldu. Yaşadığı hastalık ve aşısı olmaması nedeniyle bu süreçte veteriner karşılaştırmamamızı istemişti. Popcorn ismini verdiğimiz yavru kedinin karma aşısı yeni yapıldı ve karşılaştırma kararı da çıktı. 16 Ocak’tan itibaren ufak ufak karşılaşmalarını sağladım Fakat büyük olan kedim (Lokum ) yavruyu gördüğü an kuvvetli bir şekilde tıslıyor veya kızgın bir tonda sesler çıkarıyor. Yavru kedi ise sürekli onu kovalıyor ve oyun oynamak için teşebbüste bulunuyor.

Not: Geceleri ve bazen gündüzleri de yavru kedi özel durumlardan dolayı evde serbestçe dolaşamıyor bu nedenle bir odada kapalı tutuyorum Böyle bir durumda iki kediyi birbirine nasıl alıştırmalıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132911

Sizinkilerin karşılaşması henüz çok yeni, bu şekilde kısa süreli karşılaştırmalara devam etmelisiniz. Alışma belirtisi gördüğünüzde o zaman kontrollü olarak tamamen aynı ortama almalısınız. Yavrular bazen sırf yetişkinleri sinir etmek hoşlarına gittiği için onlara kasıtlı olarak zarar verebiliyorlar. Yavrunun büyük kedinizi kovalamasına izin vermeyin, gerekirse bel tasması ile ipi sizin elinizde olsun, yavruyu tutup sert ses tonu ile hayır falan deyin kovalamak istediğinde, yanında yetişkin kedinizi sevin sonra yavruyu yetişkinin önünde sevin, birbirlerinin tehlikeli olmadığını görsünler. Kediniz yavruya tısladığında da hayır Lokum kardeş o cici falan deyin, tatlı konuşup sakinleştirmeye çalışın, abartırsa yine sert ses tonu kullanın, illa ki anlar yavruya tıslamasının hoşunuza gitmediğini. Bazıları direkt yan yana atıyor kedileri, sonunda anlaşırlar diye düşünüyor ama ben ondan yana değilim, işi şansa bırakmış oluyorsunuz, bir taraf psikolojik olarak etkilenebilir o şekilde. Özellikle açlarken mama verdiğinizde iki taraf da mama kaplarıyla ilgilenirken yan yana getirebilirsiniz, kediler mama yerken bir araya geldiğinde hem cesaretleri artıyor hem birlikte iyi anıları oluşuyor, yan yana geldikleri süre arttığı için daha kolay alışıyorlar. Tabi mama kapları dip dibe de olmamalı. Bazıları kedi mamasını kıskanır falan der ama önlerine pay yaptığınızda kediler buna çok alışıyor. Benim kedilerim hep bu dikkati mamaya verme zamanlarında alıştılar en çok.

Mennuse
Mennuse

2176

Aslıhan Hanım, önerilerinizi uygulayacağım çok teşekkürler

Mennuse
Mennuse

2176

Aslıhan Hanım, önerilerinizi uygulayacağım çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 94.962 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR