Kedim Çiş Kaçırıyor

Lalelaleee
Lalelaleee

233 Puan

Kedim 4 aylık çiş kaçırma problemi vardı(2 ayda 3 4 kez) veteriner hekimimiz antibiyotik tedavisine başlattı 10 gündür kullanıyorduk ama daha fazla çiş kaçırmaya başladı uyurken vajinasını yalarken kaçırıyor bu antibiyotik kaynaklı olabilir mi acil bir durum mudur?

5 CEVAP

Lalelaleee
Lalelaleee

233

Ultrason idrar testi yapıldı geldiğinden beri 2 kez iç dış parazit aşısı oldu sanırım bebeklikten yapıyor yalarken kaçırma işini ama uyurken damlatma sorunu 3 4 gün içinde geçmezse veterinere götüreceğim zaten kontrolü vardı çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

aslihan_e
aslihan_e

128541

Antibiyotik kaynaklı çiş kaçırma olmuyor. 10 gün antibiyotik kullanımı sonrası enfeksiyon varsa düzelme olması gerekiyordu. Belki de kullanılan antibiyotik o enfeksiyon için etkili değildir. Bence yeniden veteriner görüşü alın. Antibiyotik sık çişe çıkmaya neden olabilir ama benim bildiğim enfeksiyon nedenli kaçırmalarda faydası oluyor, zararı değil. Ha mesela başlangıçta enfeksiyon çözüldüğü için bir idrar artışı olur, ilk günler kaçırma arttı desek 10 gün olmuş.

Lalelaleee
Lalelaleee

233

Antibiyotik kullanımımız bitti önümüzdeki 3 4 gün takip edeceğim çünkü çok su içiyordu belki tutamamiştir diye düsundum cevabınız için çok teşekkür ederim yakın zamanda veterinere götüreceğim panik yaptım umarım ölümcül bişey değildir

Lalelaleee
Lalelaleee

233

Sanırım bilgilisiniz benim ilk kedim çok panik bir insandırım kedim ilk doğduğu zaman sinirsel bi hastalık geçirmiş ve annesi terk etmiş bana geldiğinde kosamıyor 2 adımda bir yere düşüyordu şuan oynuyor koşuyor sağlıklı tuvaletini bile tek başına yapamıyordu anneden erken ayrılmış yani, 3 gundur poposunu ve vajinasını yalamaya başladı tuvaletten sonra, hafif hafif damlatıyor acaba anneden erken ayrıldığı için annesi çişini yaptırıyor zannediyor olabilir mi geçici mıdır?

aslihan_e
aslihan_e

128541

Evet o normal olabilir onu yapıyorlar özel bölgelerini temizlerken, hatta ishallerse kaka da kaçırabiliyorlar yalarken ama uyurken arada bir iki damla dışında kaçırmaması gerekli. İç parazit için ilaç verdiniz değil mi? İç parazit de kaşıntı yaptığı için yalıyorlar. Ölümcül bir şey olduğunu hiç sanmam, öyle olsa daha ağır belirtileri olur, anlattığınıza göre hayvan gayet sağlıklı görünüyor. Ayrıca su içmesi arttığında idrar kesesi dar olduğu için idrar tutmakta zorlanmalar olabilir, bol içme devam ederse zamanla genişler. Tabi ki siz yine de veteriner görüşü alabilirsiniz çünkü antibiyotik yazdığına göre bir enfeksiyon görmüştür sanırım. Hemogram testi falan yaptı mı yoksa tahmin mi yürüttü bilmiyorum tabi. Ben kesinleşmiş bir enfeksiyon tanısı konularak antibiyotik yazıldığını düşünüp yorum yaptım. Nörolojik kaynaklı bir idrar kaçırma yaşıyor desek artık öyle bir sıkıntısı yokmuş, öyle olsa şuan denge bozukluğu sorunları olurdu büyük ihtimalle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR