Kedim Mama Kabından Yemiyor

Melisakirez
Melisakirez

2572 Puan

Merhaba kedim 1 haftadır mama kabından yemiyor yatağın içine giriyor ve orda besleyebiliyorum. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirm? Fotoğrafta da görüldüğü gibi sürekli böyle. (Bi hastalığı yok kan tahlilleri temiz.)


6 CEVAP

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1145

Merhaba Kabını değiştirmeyi deneyin biraz geniş çaplı olsun su ve mama kabını yan yana koymayın uzak olsun karşılıklı köşe köşeye koyabilirsiniz kediniz yemiyorsa bir kaç gün kucagınıza alıp kendiniz götürün mamaya alışsın arada bir yiyor yada az yiyor gibi şikayetiniz varsa bu çok normal endişe etmeyin ancak 4 5 gün hiçbirşey yemezse kedinizde boyun eğme halsizlik durgunluk hisssederseniz o zaman bir sorun olabilir sağlıklı patili günler dilerim.

Beydac
Beydac

708

Bizim kedimiz de kabından değil sadece yerden mama yiyordu. Stik kuru ödül mamaları var ya onları önce koklattım, daha sonrasında mama kabına ufak parça koydum o şekilde mama kabına alışıp yemeye başlamıştı.

Melisakirez
Melisakirez

2572

Bende denerim çok sağolun. Hala düzelmedi yatak içinde yiyor çok sıkıntı bu durum

Benim kedim 4 aylıkken kısa bir zaman aynı davranışı göstermişti asla mama kabından yemiyordu.( her türlü kap ile vermeyi denedim su içişinde sorun yoktu mama yemiyordu.) elimle normal kuru mamasını verince yiyordu(mamayı sevmeme ihtimalini böyle elemiştim) yaş mama koyduğumda aynı kaptan yiyordu :) sağlık problemi yoktu herhangi bir farklı belirti yoktu bir süre aç kalıyor diye vicdan yapıp elimle yedirdim sonra buna alışmasından korktum. Bir süre sonra her zamanki gibi kabından yemeye döndü. Bir süre böyle şımarıklık yaptı diye düşündüm (ya da yaş mama veririm sanıp benim manipüle etmeye çalıştı bilemiyorum :) ) . Eğer sağlık problemi yoksa bir girişimde bulunmayın biraz gözlemleyin zaten bir süre sonra acıktığı için reddetmeyi bırakacak ama tabi 1-2 günden uzun bir süre kendini aç bırakıyorsa bir veterinere de danışmanızı tavsiye ederim

Melisakirez
Melisakirez

2572

Gingivit sorunu var kedimin ama yatağın içinde mamayı kırarak gayet iyi yiyor. Sağlık sorunundan değil sanırım direkt alışkanlık haline getirdi. Yatakta Vermediğim zaman asla yemiyor kaba gidip. Her türlü mama kabı aldım. Bir ara yemeyi bırakmıştı ben yemek yesin diye yanımda yatarken elimle beslemiştim o günden sonra bu huy asla değişmedi hala değişmiyor. Veterinerimiz kendi Halime bırak diyor ama bırakınca da kendini aç bırakıyor. Çok değişik ve sıkıntı bir durum gerçekten asla düzelmiyor :(

Venusss0
Venusss0

3087

Vicdanınızı bir kenara bırakıp ellememelisiniz kendi haline bırakmalısınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR