Disi Kedi Kısırlaştırma

Misislama
Misislama

692 Puan

Anket

Karın
(5 oy)
Karın yanı
(5 oy)
Toplam (10 oy)

Kedimi kısırlaştırmayı düşünüyorum pek bir bilgim de yok karnın yanından mı yoksa karnından mı kesi yapılarak ameliyat edilmesi daha sağlıklı, hangisi daha az komplikasyonlu dişi kedisini kısırlaştıranlar bilgi verebilir mi?

4 CEVAP

MonikaveTori
MonikaveTori

4455

Karından yapıldığında komplikasyon olma olasılığı daha az oluyormuş veterinerimiz öyle demişti. Ben iki dişi kedimi de farklı şekilde kısırlaştırmak durumunda kalmıştım. Birisi karından oldu diğeri karnının yan kısmından ikisinde de sorun yaşamadık.

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

Karından yapmak daha doğru çünkü organlara net bir şekilde ulaşabiliyoruz. Yandan açıldığında icerde parça kalma olanağı oluyor bu da devamlı hiç kisirlasmamis gibi kizginliga girmesi demek. Daha sonra tekrar ameliyat gerekiyor çünkü kistik bir yapı oluyor kalan ovaryum parçası. En mantıklısı karından gobek deliginin 2 parmak altından açılıp oradan ameliyat edilmesi

aslihan_e
aslihan_e

128376

Ben de ortadan yapıldığında fıtık gelişme riski oluyor diye duymuştum veterinerden, o yüzden yandan yaptırıyorum. Kalıntı sorunu yaşamadık şükür ki.

somnium
somnium

12640

benim de iki kedim farklı yerlerden oldu. benim fark ettiğim: karından olan, daha çabuk toparladı. 1 haftada dikişlerini aldılar. yandan olanın daha uzun sürdü dikişlerinin alınması. belki yaşla da alakalıdır bu, bilmiyorum ama. karından olan 5 aylıktı ameliyat olduğunda, yandan olan ise 8 aylıktı olduğunda. ama şunu biliyorum: karından olunduğunda içte kalma, tekrar kızgınlığın tekrarlaması gibi bir şey mümkün olmuyor pek. direkt ulaşıyor çünkü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 206 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR