6 Aylik Kedime Hangi Aşıları Yaptirmaliyim?

Pnrdogan
Pnrdogan

2611 Puan

3 ay önce sahiplendim ic diş parazit aşısını yaptırdım. Şimdi yeniden yaptırmalı miyim ve karma aşı da yapılıyormuş ama ateşleniyorlarmis onu yaptırmam gerekli mi şu an 6 aylık.

10 CEVAP

Magnetar
Magnetar

470

Aslihan a tebrikler. Nihayet biri kral ciplak dedi.


Antihelmintikler ne zamandan beri asi oldu? Ya da parazitlere karsi ne ara asi icat edildi?

Sabisim
Sabisim

799

Aşılar çok önemli aman aksatmayın. Karma aşısını mutlaka yaptırın. Bence lösemi aşısınıda yaptırın. Aşıların hepsi hafif ateş,halsizlik, keyifsizlik yapar ve 24 saat içinde belirtiler kaybolur. Önemli bir durum değil yani.

Sabisim
Sabisim

799

Evet ilk karma ve lösemi aşıları ikişer doz şeklinde 15 gün arayla uygulanıyor.

aslihan_e
aslihan_e

128373

Piresi varsa dış parazit damlasıyla birlikte yaptırın ama yoksa sadece iç parazit hapı alıp yutturun veya iğnesini yaptırın, eğer iç paraziti varsa ki kedilerde sık sık oluyor, bağışıklıklarını düşürdüğü için karma aşıya karşı vücutları yeterli tepkiyi gösteremiyor. Aşıdan önce parazitlerden kurtulmak şart. Piresi yoksa gereksiz pire damlası yaptırmak karaciğerlerine zararlı. Karma aşısı olmayan kedi gençlik hastalığı kaparsa ölümle sonuçlanması yüksek ihtimal. Tedavisi yok. Ayrıca iç parazit hapı yutan kedi mutlaka üç hafta sonra tekrar yutmalı veya iğne olmalı çünkü ilaç yumurtalara etki etmediği için 15-21 gün boyunca çıkarlar. 3 hafta sonra tekrar ilaç uygulamayı unutmayın. Önce parazit tedavisi ve karmayı aradan çıkarın. Lösemi aşısı biraz daha tartışmalı, onu yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Bazı veterinerler kesinlikle önerir, bazısı daha çekimser. Bazı veterinerler parazit ilacıyla karma aşıyı aynı günde yapıyor ama bence ilacı aldıktan 2-3 gün sonra yaptırın karma aşısını. Parazit ilacı özellikle paraziti olan kedilere ağır gelebiliyor, kusuyorlar vs. güçsüz düşebiliyorlar. Biofel marka aşı kedilere daha ağır geliyor, onun yan etkileri daha fazla. Yan etkiden endişe ediyorsanız başka marka yaptırın ama hangisini yaptırırsanız yaptırın, bir yaş güçlendirici dozunu da aynı marka yaptırmaya dikkat edin. Biofel markası Calivirüs ve Kedi Nezlesinde daha etkilidir, diğer markalar (felocell, Purevax vs.) gençlik hastalığına daha yüksek bağışıklık oluşturur. Benim için önemli olan gençlik hastalığı, zaten aşıların, sürekli mutasyona uğradığı için Calivirüs'e karşı yetersiz kaldığı görülmüş.

aslihan_e
aslihan_e

128373

Evet çünkü aşı dedikleri iç dış parazit uygulaması asla aşı değildir, halk arasında aşı denir, bağışıklık sağlamazlar. Pire ilacı bir ay gibi pireleri öldürmeye devam edebilir ama iç parazit ilaçları hızlıca vücuttan atılırlar, yeni parazitlere engel olmazlar. Evden hiç çıkmayan kedim geçen ay ilaç verdiğim halde bu ayki ilaçtan sonra bir avuç parazit kustu mesela. Bir şekilde iç parazit kapabiliyorlar. Bir iki pire varsa zaten tenya kesin olur. Benim kedimden 3 çeşit parazit çıktı, sanırım evde sinek falan yedi.

Pnrdogan
Pnrdogan

2611

Bazi veterinerlere güvenemedim fazla aşı saydilar aynı anda ben en gerekli olanları doğru olanları yaptırmak istiyorum

Pnrdogan
Pnrdogan

2611

Teşekkür ederim 6 aylık önceden karma aşı olmadı 2 doz mu olmasi gerekiyor acaba

Pnrdogan
Pnrdogan

2611

Teşekkür ediyorum

Pnrdogan
Pnrdogan

2611

Çok teşekkür ederim. Kasım sonunda iç dış parazit yaptırdım sanırım onu yeniden yaptırıp sonra karma yapmam gefekiyor

Mivyayy
Mivyayy

1273

Karma, kuduz, ic dis paraziti duzenli yaptirin gerisi gereksiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 204 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR