1 Evde 2 Kedi,Yavru Kedinin Maması?

yaseminece
yaseminece

5184 Puan

1 yaşındaki tekir oğlum,yeni gelen miniğe tıslıyor sürekli.Minik de ona tıslıyor.Boxın içindeyken tanıştırdık minikle,oğlum bir şey yapar diye korktum.Yapmadı ama çok kıskandı.Aynı ilgiyi gösteriyorum,ama bize küstü.İkisini nasıl alıştırabilirim,bir yolu var mıdır?Anlaşırlar mı,biri dişi biri erkek.Oğlum kısır.Zamanla oturacak mı her şey?


Başka bir sorum da miniğe hangi mamayı vereceğim?Oğluma yavrulugunda N&D tavuklu kullandık,o alerji yapınca bıraktık.Bi süre uygun mama bulamadığımız için yaş mama,ev yapımı (yumurta,peynir,yoğurt,haşlanmış et gibi) yiyeceklerle besledik.Daha sonra N&D yetişkin mamasına geçmiştik.2 kedi olduğu için Acana,Orijen gibi mamalar alacak kadar maddi güce sahip değilim.Kısır ogluma Matisse kısırlaştırılmış kullanıyoruz.Miniğe ne kullanabiliriz?Tavuksuz yavru kedi maması var mıdır?

7 CEVAP

Breda
Breda

3721

Kisir kedi mamasi yetersiz gelecektir saniyorum.. En azindan normal yetiskin mama yese iyi olur.. Kisir kedi mamalari sonucta kilo almamaları için üretilen mamalar.. Büyüme gelisme döneminde bir yavruya vermek çok mantikli değil..

Breda
Breda

3721

Bizim 2. Kedimiz de geldiginde 2 yavru kedi mamasi vermistik bu arada.. Ikisini de yemeyip büyük kedimin mamasini yiyordu.. Vete danistik durumu.. Nolur ne biter zarari olur mu vitaminsiz kalir mi diye.. Bir sorun olmaz dedi.. Vitaminsiz kalmaz dedi.. Ikisi de nd kuzulu yiyor.. Kisir olmasina ragmen zayif oldugu için mama degistirmemeistik ilk kedimize..

Aslhnsrc
Aslhnsrc

834

Ben kedim için bonacibo kitten kullanıyorum. Şuan 7 aylık. 3 aylıkken proline kullanıyordun veteriner de önermişti sonradan yememeye başladı. Şuan bonacibo'dan çok memnunum isteyerek de yiyor. Türk yapımı olduğu için de baya ucuz. Gümrük vs olmamasından.

yaseminece
yaseminece

5184

Kısır kedi mamasini zaten kısır oğluma veriyorum,miniğe vermem tabiiki besleyiciliğini açısından.Çok fazla çeşit de yok tavuksuz yavru kedi mamalarında.Ne yapacagımı bilmiyorum açıkçası.

septikbaykus
septikbaykus

17255

N&D alerji yaptıysa kimse bonachibo vs markalara dandik alerji yapıyo vs diye laf etsin valla

yaseminece
yaseminece

5184

Tavuklusu alerji yaptı,o da meğersem bizimkinin tavuğa alerjisi varmış.Kısırlaştırmadan önce N&D kuzulu kullanıyoduk ondan çok memnunduk halbuki

yaseminece
yaseminece

5184

Yavru için Matisse Kitten uygun olur mu?Tavuklu ama içeriği yine biraz daha iyi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 561 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR