Markaların Güvenirliği/Dikkat!

Mivyayy
Mivyayy

1273 Puan

Uzun süre kullanıpta hiç bir sıkıntı yaşamadığınız orta veya yüksek kaliteli kedi ürünleri var mı?
Mama, malt, vitamin, kulak göz temizleyici, kum, ödül maması, kedi çorbası/yaşmaması farketmiyor.
Ozellikle mama ve malt konusunda hiç güven olmuyor bir sürü popüler iyi mama markalarında bile bir sürü sorun çıktı lütfen sizde bu konuda dikkat edin.
Ben, Kum olarak: Everclean
Mama olarak: Nature's variety
Malt ve vitamin olarak: Vet's Plus
Ödül maması olarak: Brit care/ Gimcat
Krema olarak: Miamor
Losyon olarak: Crystalin
Kedi çorbası olarak: Scheiser
Kullanıyorum bir sıkıntımız olmadı öneririm ama eğer kullandıklarımın içinde kötü bir yönünü duyduğunuz varsa uyarın lütfen. Sizinde önerilerinizi beklerim.

10 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Marka önerisi yapmaktan ziyade silica kumlardan uzak durulması gerektiğini söyleyeceğim sadece. Piyasada diğer kumlara göre daha ucuz oldukları için tercih edilebiliyorlar ama silica kumun tozları hem patili bebeklerimiz hem de bizim için toksik nitelikte ve zaman içinde ciğerleri ağır olarak tahrip edebiliyor.


Bol patili günler dilerim.

Mivyayy
Mivyayy

1273

Kum konusunda toz, topaklanma, fiyat performans gibi unsurları değerlendiriniz

Sarmann789
Sarmann789

12

Brit care cok ic acici bir marka degil ama diger kullandiklariniz iyi olarak gorunuyor.
Mama ismini hic duymamistim biz nd kullaniyoruz cok memnunuz

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1145

Merhaba Gimgatın maltına dikkat et internette orjinaliyle çakması karşılaştırılmış bakabilirsiniz

_Catlover_
_Catlover_

2631

Kum olarak Sandy e geçmeyi düşünüyorum yorumları iyi, yaş mama olarak nutri feline,kuru mama olarak da Hills kullanıyorum

dilanbulent
dilanbulent

17235

Mama olarak uzun süredir Royal Canin kullanıyoruz. Aslında en memnun olduğum mama Hills markasıydı fakat ben özel problemler gereği internet alışverişi sürekli yapabilen biri değilim, Hills markasını da yaşadığım şehirde satan çok az yer var. Rahat ulaşamadığım için tercih etmiyorum, Royal Canin'den de memnunuz zaten.


Yaş mama olarak sadece ve sadece Felix yiyor, almadığım kaliteli yaş mama kalmadı hiçbirini ağzına sürmüyor. Aynı şekilde malt macunu da asla yemediği için mecburen haftada 1 kere yaş mama vermek zorunda kalıyorum çünkü malt macunu yemesi gerekiyor, malt macunu yaş mamayla karıştırınca yiyebiliyor anca. Benim kedimin tüyleri gür ve kendini çok fazla yalayan bir kedi, malt macunu ihmal etme gibi bir durumum yok anlayacağınız.


Malt olarak şu ana dek Trixie, Gimcat, Vet's Plus ve Diafarm markalarını denedik. Özellikle Diafarm'dan çok memnun kaldım bence diğer maltlara göre çok daha etkili, eğer tüyleri gür olan ve kendini çok temizleyen bir kediniz varsa önerebilirim. Fakat fiyat olarak uçmuş, 500 liraya yakın satılıyor şu an. Zoovital diye bir malt aldım birkaç gün önce, bilindik de bir marka. Onu kullanıyorum. Zaten hangi maltı alırsam alayım yemediği için yaş mamaya karıştırıyorum, farketmiyor bizim için tadı :)


Kum olarak belirli bir markam yok genel olarak hangisini indirimde görürsem alırım. Çoğunlukla Lindocat ve Proline.


Ödül maması olarak tane tane olanları değil de sıvı olanları seviyor, hani aynı bizim marketlerden aldığımız hüptrik gibi olanlardan. Me-O markasının sıvı ödül mamaları bayağı güzel onu alıyoruz genelde ama başka markalarınkini de görürsem alırım. Çok sık verdiğim bir şey değil zaten.


Göz temizleme solüsyonu olarak en son bilindik bir alışveriş sitesinden (T ile başlıyor anladınız siz) Biolive isimli bir markanın ürününü aldım. O solüsyonu bir pamuğa sıkıp temizliyorum, sonrasında da yapmam gereken damlayı yapıyorum. Normalde çoğu insan tercih etmiyor, özellikle çayın demi tercih ediyorlar. Çayın demi antiseptik özelliğe sahiptir, aynı solüsyon gibi pamuğa döküp temizliyorlar. Fakat benim kedimin gözü çok hassas, hem cinsinden dolayı hem de çok kötü olaylar atlattı yavruyken. Çayın demi asla yeterli olmadı hemen iltihap kaptı. Her zaman göz temizleme solüsyonuna ihtiyacımız oluyor yani. Çoğunlukla Crystalin tercih ederiz fakat bu dediğim markanın ürününden çoğunluk memnun kalmıştı hemen 3 kutu sipariş ettim gayet memnunuz.

Sarmann789
Sarmann789

12

@Tolga_yay26 peki petlebideki gimcat markali maltlar sahte olabilir mi?

duman2707
duman2707

4394

Kum Ever Clean
Mama Orijen (ama Natures Variety de güzel)
Malt Vitamin Gimcat
Ödül maması Gimcat

duman2707
duman2707

4394

Kum Ever Clean
Mama Orijen (ama Natures Variety de güzel)
Malt Vitamin Gimcat
Ödül maması Gimcat

mochangel
mochangel

205

mama olarak virbac ve carnivet kullaniyoruz, ikisi de bobrek sagligi icin oldugundan sadece veteriner satiyor. malt olarak vedavet phyto paste kullaniyoruz. onun disinda bizimkiler yas mama hic sevmezler, keza odul mamasi veya corba falan da hic alistirmadik. agiz temizligi icin kullandigimiz toz, jel ve fisfis var ama onlari veterinerin onermesi daha dogru olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 573 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR