İç Parazit Evde Tedavi

azesw
azesw

684 Puan

merhaba. kedim kanlı ishal yaptı ve parazitten şüpheleniyorum. nerden biliyorsunuz demeyin geçen sene ve bu ekim ayında da aynı olay oldu iç parazit tedavisi yapıldı. ama kedim ekim ayında geçirdiği iç parazit tedavisi sonrası başımıza gelmeyen kalmadı. kedim fip şüphesinden tutun geçmeyen mantardan tutun nefes kesilmelerinden tutun bir sürü hastalık ortaya çıktı. uzun süre veterinerde kaldı çok zayıfladı ve de koronası olduğu için strese sokup veterinerde bir daha aynı şeyleri yaşasın istemiyorum. bu yüzden evde bu kanlı ishalini nasıp yenebilirim ben parazit olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz.

4 CEVAP

azesw
azesw

684

ve ekim ayında iç parazit olmuştu bugün yarım tenizol verdim şimdi ne yapmalıyım? andazol ve tenizolu nasıl kullanabilirim bilen lütfen yazsın.

azesw
azesw

684

ve lütfen neden veterinere gitmiyorsun demeyin. hem kedimi strese sokmak istemiyorum hem de maddi olarak son dönemde geçirdiği hastalıkta 100 bin tl hatta üzerinde para harcadık. istanbul’un en iyi veterinerlerine götürdüm. maddi açıdan çok zorlandık. ama evde yapabildiğimi yapmak istiyorum düzelmezse zaten götüreceğim.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Tenizol'dan sonra kakasını inceleyip parazit olduğundan emin olmanız gerekir böyle bir durumda. Bağırsak enfeksiyonu kaynaklı da kanlı ishal olabilir, viral enfeksiyon geçiriyor olabilir, kan paraziti olabilir. Burada önemli nokta ilaçtan sonra ilk kakada parazit dökmesi. Ona göre hareket edersiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Geçmezse veterinere götüreceksiniz ama çok zaman kaybetmemeniz gerekir, yani hadi bugün götürmediniz, yarın da kakası kanlı olmamalı. İshal ayrı, o oluyor en ufak rahatsızlıkta ama kanlı ishal kediler için çok tehlikeli olabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 162 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR