Kediler İçin Mantar Tedavisi Nasıl Yapılır?

_aleygg
_aleygg

166 Puan

Merhabalar 3 tekir 2 sarman ve 1 bir anne kedim var yavrular 1 aylıklar ve mantar oldular fakat tedavi pek de bir işe yaramıyor bununla alakalı her hangi bir önerisi olabilecek biri var mı?

4 CEVAP

Mslna01
Mslna01

9774

Merhaba geçmiş olsun veteriner hekim kesin teşhis koydu ise,ecosinli banyo yaptırın tek seferde geçmeyebilir

Mslna01
Mslna01

9774

Ama kedileri ecosinden sonra iyice her yerine derisine gelecek kadar yıkayın sonra kurulamayın kendinin kuruması gerekiyor sıcak odada tutmanız gerekmektedir havlu bez vs kullanmayın

beguss
beguss

635

Merhaba ben kedimi sokaktan sahiplendim. Sokaktan aldığımda mantarı vardı gerçekten aşırı zor geçirdim. İlk önce mantar aşılarını yaptırdım ama pek fayda etmedi. Daha sonra ecosin ile banyo yaptırdım. Ecosini üzerinde yazdığı gibi hazırlamanız çok önemli. Kulaklarına kaçmamasına özen gösterin ve sakın kurulamayın kendi kendine kuruması gerekiyor. Bir de mantar sporları kedinin temas ettiği yerlere bulaşıyor ve ne kadar ecosinle yıkasanız da o eşyalara temas ettikçe yeniliyor. Bu yüzden ecosin ile yıkadıktan sonra mutlaka tüm evi, halıları, koltukları, oyuncakları, yatakları dezenfekte edin. Ben ilk önce bir odayı dezenfekte ettim halıları sildim. Daha sonra kedimi yıkayıp o odaya koydum tabi ısısını ayarladım odanın. O orda kururken de tüm evi dezenfekte ettim çok şükür sonunda geçmişti.

Mini2019
Mini2019

11516

kazıntı testi yaptırın. ondan sonra da 2 doz doğru aşıyla mantardan kurtulun. bağışıklığını yükseltmek için veteriner formunda takviye kullanın. 1 ayda kurtulursunuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR